INICIATYVA „10 000 VAIKŲ, SAUGESNIŲ INTERNETE“ IR BIBLIOTEKOJE

0
15
moki moku tevai ir dukra

Šiuolaikiniai vaikai su išmaniaisiais įrenginiais ir internetu susipažįsta pakankamai anksti. Įvairūs įrenginiai ir internetas išplečia tradicinio mokymosi, žaidimo, bendravimo su vaiku galimybes. Tačiau ar tikrai vaikams tapus savarankiškais vartotojais jie visada yra tam tinkamai pasiruošę?

Pavojus privatumui, patyčių grėsmė, pavojus atskleisti asmeninę informaciją, galimos apgavystės ir kiti iššūkiai gali kilti kiekvienam. Keli mygtuko paspaudimai gali nuvesti pavojingu keliu, dėl to labai svarbu vaikus šviesti ir mokyti saugaus elgesio internete taisyklių. 10 000 vaikų, saugesnių internete, – toks tikslas 2019-aisiais keliamas Lietuvai. Kviečiame prisijungti!

Kaip to sieksime?
Kokia informacija internete dalintis saugu, kaip socialiniuose tinkluose atpažinti draugus-apsimetėlius, kokiomis nuotraukomis internete dalytis nevalia, ar galima tikėti visa internete randama informacija, ar internete galioja tos pačios taisyklės, kaip ir realybėje, – tai klausimai, į kuriuos atsakyti turi mokėti kiekvienas vaikas. Naudingų žinių apie saugų elgesį internete vaikai gali įgyti visai paprastu ir smagiu būdu. Užtenka internete susirasti jiems skirtą savarankiško mokymosi platformą „Moki-moku“. Naršydami joje vaikai ras įtraukiančia forma pateiktą mokomąja medžiagą. Taip pat čia jų lauks iššūkis – testas. Spręsdami jį vaikai galės pasitikrini, ko išmoko, įtvirtinti žinias. Sėkmingai išsprendusieji testą galės atsiimti skaitmeninius prizus – išankstinių mokėjimo kortelių papildymo kodus, bilietus į kiną ir kt. 10 000 teisingai išspręstų testų tai – 10 000 išdalintų prizų, ir svarbiausia, – 10 000 internete saugesnių vaikų!

Ką gali tėvai? Šio projekto idėja kilo vienam Lietuvos tėčiui Dariui Juravičiui. Kaip pats sako, jį įkvėpė sūnus: „Jis ir jo draugai jau turi „Facebook“ paskyras, o internete naršo be suaugusiųjų priežiūros. Aš, kaip tėtis, žinau, kaip kartais sunku juos motyvuoti mokytis. Taip kilo išmanių kišenpinigių idėja“, – sako D. Juravičius ir kviečia tėvus drauge su vaikais išbandyti „Moki-moku“ mokymus, kurie padeda tėvams paskatinti vaikus mokytis motyvuojant juos išmaniaisiais apdovanojimais. O svarbiausia – šių mokymų padedami, vaikai įgyja žinių, būtinų kasdien naršant internete.

Ką galime visi?
Prisidėti prie iniciatyvos „10 000 vaikų, saugesnių internete“ gali kiekvienas – užtenka papasakoti apie saugaus interneto iniciatyvą savo kolegai, bičiuliui, giminaičiui. Įmonės, visi galintys prisidėti aktyviau, kviečiami paremti iniciatyvą apdovanojimais vaikams, suteikti finansinę paramą prizams įsigyti, mokymų temoms plėsti. „Moki-moku“ komanda visus 2019-uosius metus aktyviai viešins iniciatyvą ir kvies vaikus laikyti testus. Visiems išlaikiusiems testą skirs išmaniuosius apdovanojimus. Organizatoriai rėmėjus skelbs savo internetiniame puslapyje, socialinių tinklų paskyrose ir viešindami veiklas žiniasklaidos priemonėse.

Visą vasarį, saugesnio interneto mėnesį, bibliotekos viešosios prieigos kompiuteriuose programėlė mokymuisi „Moki-moku“ ir testas žinių patikrinimui bus pasiekiami mūsų jauniesiems lankytojams. Kviečiame priimti iššūkį!

Testą rasite: https://moki-moku.lt/lt/
Zarasų viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite