STARTAVO PROJEKTAS ,,LYDERIŲ LAIKAS 3“

0
22
DSC 1152 Large

Vasario 8 d. į Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnaziją rinkosi Zarasų rajono savivaldybės vadovai, Švietimo ir kultūros skyriaus specialistai, pokyčio projekto ,,Lyderių laikas 3“ kūrybinės komandos nariai, Zarasų rajono bendruomenės atstovai, mokiniai ir jų tėvai, projekto konsultantai. Renginio tikslas – išsiaiškinti projekto „Lyderių laikas 3“ naudą ir galimybes Zarasų rajono savivaldybei.

Projektu siekiama Lietuvos švietimo sistemoje įtvirtinti lyderystei palankią aplinką, skatinančią mokyklų, savivaldybių ir nacionalinio lygmens švietimo darbuotojus siekti mokinių ugdymosi pažangos, inicijuoti ir vykdyti kokybinius pokyčius savo organizacijose.

Renginį moderavo projekto „Lyderių laikas 3“ regiono kuratorė Vitalija Bujanauskienė, dalyvius pasveikino rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas ir mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius pasidalindami savo sėkmės istorijomis. Savo sėkmės istoriją pristatė ir Alvydas Stauskas, Zarasų kultūros centro Dusetų dailės galerijos vadovas. Visi kalbėjusieji akcentavo, kad lyderiu tampama, kai yra tikslas ir dedamos pastangos tam tikslui pasiekti, kad lyderystę reikia suprasti plačiąja prasme.

Projekto konsultantė, švietimo ekspertė Eglė Pranskūnienė pristatė pagrindinius projekto vykdymo etapus ir veiklas, projekto tyrėjas Sigitas Balčiūnas (Šiaulių universiteto dėstytojas) papasakojo, kokią pagalbą savivaldybės komandai teiks tyrėjų grupė.

Pagrindinė savivaldybės veikla – pokyčio projekto sukūrimas ir įgyvendinimas. Numatoma „Lyderių laiko 3″ nauda mokykloms ir savivaldybei:

• konsultacinė pagalba savivaldybės kūrybinei komandai ir mokyklų bendruomenėms kuriant ir įgyvendinant pokyčio projektą;
• mokyklų ir savivaldybės lygmens vadovų ir vadybine karjera suinteresuotų švietimo darbuotojų mokymasis formaliosiose ir neformaliosiose švietimo lyderystės programose;
• paramos rinkiniai mokyklų ir savivaldybių pokyčio projektams įgyvendinti. Lėšos skiriamos stažuotėms Lietuvoje ir užsienyje;
• nuolatinė pažangos stebėsena, taikant „Lyderių laiko” ir „Lyderių laiko 2″ metu sukurtus tęstinio tyrimo ir kitais vertinimo instrumentus;
• visų lygmenų švietimo lyderių profesionalumo ir bendradarbiavimo stiprinimas naudojantis interneto svetainės www.lyderiulaikas.smm.lt galimybėmis, rengiant regioninius, nacionalinius ir tarptautinius lyderystės forumus, stiprinant švietimo lyderių tinklaveiką savivaldybės, nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Zarasų rajono savivaldybėje yra suburta kūrybinė komanda. Jos ir projekto ,,Lyderių laikas 3“ veiklas koordinuoja rajono Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas Stanislovas. Kaulavičius (el. p. stanislovas.kaulavicius@zarasai.lt)

Rajono Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus informacija
Nuotraukose: projekto „Lyderių laikas 3“ renginio Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnazijoje akimirkos.

1a

2a

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite