DIDELĖS PROBLEMOS DĖL MAŽOS KELIO ATKARPOS

0
18
kelioremontas

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas kreipėsi raštu į Lietuvos Respublikos susisiekimo ministeriją, Lietuvos automobilių kelių direkciją, reikalaudamas išspręsti opią Zarasams problemą dėl valstybinės reikšmės magistralinio kelio A-6 Kaunas-Zarasai-Daugpilis ruožo nuo 181,1 iki 182,68 km paprastojo remonto darbų. Dėl nedidelio kelio ruožo bręsta didelis tarptautinis konfliktas. Šiuo keliu pravažiuoja daug užsienio valstybių sunkiasvorių automašinų, jų vairuotojai patiria didelius nepatogumus ir dėl to labai piktinasi ir reiškia kritiką rajono valdžiai. Nors ši kritika yra nukreipta ne tuo adresu.

Šis valstybinės reikšmės kelias išimtine nuosavybės teise priklauso valstybei. Jį turto patikėjimo teise valdo, naudoja ir juo disponuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Priminsime, kad praėjusių metų spalio pabaigoje AB „Eurovia Lietuva” sutarties su Lietuvos automobilių kelių direkcija pagrindu pradėjo magistralinio kelio A-6 atkarpos per Zarasų miestą remonto darbus. Prasidėjus žiemos sezonui remonto darbai buvo sustabdyti. Iki žiemos periodo technologinės pertraukos kelininkai nespėjo sustiprinti pagrindų ir įrengti asfaltbetonio dangos ties sankryža su Malūno gatve. Šioje vietoje, esamus pagrindus sustiprinus skaldos sluoksniu, įrengtas laikinas kelias, o eismas buvo organizuotas viena eismo juosta. Nors kelininkai šioje vietoje periodiškai atlikdavo priežiūros darbus, dėl didelio transporto srauto nuolatos išsimušdavo gilios provėžos. Sausio pabaigoje atšilus orams kelias iš viso tapo nepravažiuojamu. Transportas ir taip pat sunkiasvoris važiavo aplinkinėmis gatvėmis. Po to ir buvo gauta informacija, kad kelininkai ėmėsi visų priemonių ir eismas Vytauto gatvėje buvo atnaujintas. Tačiau problemos dėl šios nedidelės kelio atkarpos lieka neišspręstos.

Nors kelias ir nepriklauso rajono Savivaldybei, tačiau pasipylė gyventojų skundai dėl netvarkos kelyje. Šie skundai adresuojami rajono Savivaldybės merui, rajono Savivaldybės administracijai. Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas skambino telefonu, taip pat kreipėsi raštais į Lietuvos automobilių kelių direkciją, kitas institucijas. Raštuose buvo reikalaujama įpareigoti rangovą periodiškai atlikti priežiūros darbus kelyje, užlyginant provėžas ir papildant kelio pagrindą skaldos sluoksniu.

Mero raštuose nurodoma, kad Zarasų rajono savivaldybės administracija, būdama suinteresuota kelio remonto darbų kokybe ir gyventojų gerove, stokoja informacijos apie remonto darbų eigą, taip pat apie rangovo veiklą žiemos periodu. Prašoma raštuose pateikti apie sutarties terminus, rangovo pareigas prižiūrint remontuotiną ruožą, atsakingo už remonto eigą užsakovo atstovo kontaktus ir kitą reikalingą informaciją.

Apie gautus atsakymus gyventojus informuosime papildomai.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite