PAGERBĖ SAVANORIO ATMINIMĄ

0
22
1

1918 metų vasario 16-osios aktą apgynė savanoriai. Jie ir tapo Lietuvos kariuomenės pamatu. Jų didvyriškumas, narsa apgynė Lietuvą nuo išorės priešų, kurie kėsinosi į Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Lupemkos kaimo kapinėse yra Nežinomojo savanorio kapas. Ant jo paminklas su užrašu „Žuvau dėl Tėvynės. 1920“ Zarasiškiai, jų svečiai, ypač jaunimas lankosi čia, pagerbia savanorį, kartu mokosi patriotizmo pamokų, susipažįsta su kovų už laisvę istorija.

Vasario 16-ąją Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas lankėsi Lupenkos kaimo kapinėse ir ant Nežinomojo savanorio kapo padėjo gėlių krepšelį.

Nuotraukoje :Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas su patarėju Vilhelminu Kuzmicku prie Nežinomojo savanorio kapo Lupenkos kaimo kapinėse.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite