MUITINĖS KRIMINALISTAI PRADEDA VIS DAUGIAU IKITEISMINIŲ TYRIMŲ DĖL DOPINGO

0
21
dopingas

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusią savaitę dienomis atliko kratą vieno Zarasų gyventojų namuose. Šis asmuo įtariamas neteisėta prekyba dopingu: per porą metų Lietuvos pirkėjams išplatinęs beveik tūkstantį pašto siuntų su dopingu.

Muitinės kriminalistai pastebi, kad pastaruoju metu padažnėjo nelegali prekyba anaboliniais steroidais, nuo 2018 m. sulaikytos jau 32 šių medžiagų siuntos.

MKT Vilniaus skyriuje ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo dopingu, buvo pradėtas dar pernai, nustačius, kad skelbimų portaluose aktyviai siūloma įsigyti įvairių Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) sąraše nurodytų draudžiamų medžiagų. Buvo prekiaujama anaboliniais steroidais: injekciniais augimo hormonais Dianabol, Stanozolol, Turinabol, Testosterone Propionate, Testosterone Enanthate, Handrolone Decanoate, Boldenon, Winstrol ir kt. Ten pat siūlyta įsigyti ir medikamentų, kaip teigta, skirtų organizmo atstatymui po anabolinių steroidų naudojimo.

Praėjusią savaitę MKT Vilniaus pareigūnai atliko kratą Zarasų gyventojo J. S. namuose, kurios metu buvo rastas nedidelis anabolinių steroidų kiekis, taip pat 9 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Pareigūnų žiniomis šis asmuo draudžiamomis medžiagomis prekiavo nuo 2017 m. ir spėjo išplatinti 885 pašto siuntas.

J. S. buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, MKT Vilniaus skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 276–1 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti), 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis) ir 199 str. 3 d. (Kontrabanda).

Pažeidėjui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

MKT pareigūnai pastaruoju metu fiksuoja padažnėjusius atvejus, kai į Lietuvą ar iš jos siunčiama ar siunčiamasi anabolinius steroidus. Nuo 2018 m. dėl to pradėta 13 ikiteisminių tyrimų, sulaikytos 32 siuntos.

2018 m. liepą, vykdydami tyrimą dėl galimos neteisėtos prekybos dopingu,muitinės kriminalistai Kaune aptiko dopingo medžiagų sandėlį. Pareigūnai kratos metu čia rado 8 dėžes (beveik 57 kg) dopingo medžiagų. Įtariama, kad sandėlio savininkas, vienas iš vienos maisto papildų sportininkams įmonės vadovų, neteisėtai prekiavo dopingu. Pašte buvo sulaikytos beveik šešios dešimtys siuntų su draudžiamais preparatais, mėgintais išsiųsti į JAV, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Naująją Zelandiją ir daug kitų pasaulio valstybių.

Muitinės departamentas prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite