LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENOS MINĖJIMAS TURMANTE

0
25
2t

Vasario 16 d. Turmanto kultūros centro padalinyje vyko koncertas skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną „Mūsų dainos Tau , Lietuva”.

Į šventę atvyko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero patarėjas Petras Ivanovas, mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas, Zarasų tarybos narys Ignas Zavadckas.

Susirinko patys aktyviausi miestelio gyventojai. Juos pasveikino Turmanto seniūnas Stanislovas Stankevičius. Jis džiaugėsi, kad turmantiškai didžiuojasi Lietuvos istoriją, gerbia ją ir savo darbais turtina ją.

Turmantiškius pasveikino ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, linkėjo visiems gražių darbų savo krašto, jų žmonių labui.

Minėjimo iškilmėse buvo pagerbtos ir Turmanto pagrindinės mokyklos mokytojos Giedrė Misiūnienė ir Natalija Oginskienė. Jos drauge parengė Turmanto kraštui, jo žmonėms gražią dovaną.

Praėjusiais metais, kai buvo minimas 100-mečio gimtadienis, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė visus tai atšvęsti išradingai. Turmanto mokyklos mokytojoms Giedrei ir Natalijai išradingumo netrūksta, nutarė surinkti Turmanto miestelio 100 nuotraukų, atspindinčių jo istoriją. Šalia nuotraukų buvo sukaupta svarbių ir vertingų dokumentų, seniausias iš jų 1882 metų.

Vasarą vykusioje Turmanto miestelio šventėje, buvo pristatyta visa surinkta nuotraukų ir dokumentų paroda, viso 22 lapai. Giedrė ir Natalija tęsė darbus toliau, aplankė archyvus, pakalbino daug žmonių, visi jų prisiminimai ir išgyvenimai atgijo antrą kartą. Jų darbą skaitė istorikas, seimo narys Arvydas Anušauskas ir profesorė Ona Voverienė, įvertino teigiamai. Šiuo metu surinkta informacija yra spaustuvėje ir maketuojama. Tikimasi jau kovo 11 d. ši 176 puslapių albumą išvysti. Mokytojos padėkojo rajono valdžiai, merui, tarybos nariams už paramą. Taip pat padėkojo bendruomenei už norą dalintis istorija, išgyvenimais.

Meras Nikolajus Gusevas įteikė padėką Giedrei ir Natalijai už istorinių faktų surinkimą ir išsaugojimą albume „Turmantas, dokumentai, žmonės, įvykiai”. „Darbas vertingas ir svarbus Turmanto miesteliui, ne žodžiais, o darbais mes tėvynę mylime“, – dėkodamas turmantiškiams, kalbėjo meras Nikolajus Gusevas.

Mokytojos pakvietė visus susirinkusiuosius į mokykloje vykstančią dailininko grafiko Juozo Žuko Žuko parodą. Toliau koncertą tęsė Turmanto miestelio saviveiklininkai, dainavo dainas apie tėvynę, jos kraštus. Koncertą užbaigė moterų vokalinis ansamblis „Sidabro gija” su daina „Žemėj Lietuvos..”.Mes kuriame istoriją, kurią privalome išsaugoti ir prisiminti…

Aušra Namajūnaitė
Nuotraukose: Vasario 16-osios šventės akimirkos Turmante.

3

3t

4

4t

6

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite