ZARASUOSE PAMINĖJO VASARIO ŠEŠIOLIKTĄJĄ

0
23
1

Į Zarasų kultūros centro salę gausiai susirinko zarasiškiai, jų svečiai, čia praėjusį šeštadienį įvyko Lietuvos šviesi tautos šventė – Nepriklausomybės atkūrimo dienos 101 –ųjų metinių minėjimas.

Zarasiškiai pakiliai sugiedojo „Tautinę giesmę“. Šventės dalyvius nuoširdžiai pasveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Vasario šešioliktoji visada buvo reikšminga tautos gyvenime, ši šventė ir dabar liudija, kad šioje šalyje gyvena valinga bendruomenė, pajėgi savame krašte pati tvarkyti savo gyvenimą. Meras kvietė žmones nuoširdžiu triūsu, darbais ir toliau puoselėti gimtąjį kraštą, kartu rajone kurti gražesnį gyvenimą.

Sveikinimo žodžius pasakė ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, jis minėjimo dalyviams dar sykį priminė laisvės kovų garbingus istorijos puslapius. Zarasiškius su šalies gimtadieniu sveikino ir Zarasų Švč. M. Marijos ėmimo į dangų parapijos klebonas Vydas Juškėnas.

Minėjimo dalyviai išlydėjo savanorius, kurie padėjo ant žuvusiųjų savanorių kapų Zarasuose gėles ir ten pagerbė šviesų kovotojų atminimą.

Minėjimo dalyviams Zarasų rajono savivaldybės kultūros ir meno premijų komisijos pirmininkas Arnoldas Abramavičius perskaitė šios komisijos sprendimą, kuriame nuspręsta skirti kasmetinę premiją žinomai Zarasų krašto fotografei, Kultūros centro Dusetų galerijos darbuotojai Normantei Ribokaitei.

Normantė Ribokaitė gerai žinoma mūsų rajono gyventojams, jų svečiams. Normantės meninės nuotraukos skatina žmonių susižavėjimą Zarasų kraštu. Normantės Ribokaitės nuotraukos spausdinamos leidiniuose apie Zarasų rajoną, Dusetų kraštą. Fotomenininkė aktyviai dalyvauja rengiamose parodose, rengia ir personalines meninės fotografijos parodas.

Per dvidešimt kūrybinės veiklos metų dusetiškės darbai buvo eksponuojami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio parodose. Fotografijos meno entuziastės darbai buvo įvertinti diplomais ir prizais. Komisijos pirmininkas Arnoldas Abramavičius profesionaliai fotografei įteikė Zarasų rajono savivaldybės kultūros ir meno premiją. Laureatę pasveikino ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Zarasų kultūros centras minėjimo dalyviams parengė turiningą programą. Ji buvo skirta kovų atminimo metams „Atminkime karžygius miško brolius“. Šios koncertinės programos metu vėl buvo pagerbti laisvės kovų dalyviai, prisiminta jų ryžtas, drąsa ir pasiaukojimas.

Meno saviveiklos entuziastai – Zarasų meno mokyklos ir Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos mokiniai, Zarasų kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai – šventės dieną pasiūlė zarasiškiais vaizdingą, įdomią ir įkvepiančia programą. Joje buvo visko. Ir turiningi teatralizuoti vaizdai, ir darnus instrumentų ir dainų skambesys, vilnijančių ir smagių šokių žaismas. Meno saviveiklos entuziastai nupynė įvairiapusę, labai prasmingą meno saviveiklos entuziastų pasirodymų pynę ir padovanojo ją šventės dieną zarasiškiais. Už tai minėjimo dalyviai šventinio koncerto dalyviams, rengėjams negailėjo karštų aplodismentų.

Nuotraukose – iškilmingos Vasario 16—osios minėjimo Zarasuose akimirkos.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

12a

15

15a

16

17

18

19

20

21

22

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite