NUO KOVO 1 D. KEIČIASI AKCIZŲ TARIFAI, APMOKESTINAMAS ELEKTRONINIŲ CIGAREČIŲ SKYSTIS

0
17
vmi

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad nuo š. m. kovo 1 d. elektroninių cigarečių skystis apmokestinamas akcizais. Iki šiol akcizai elektroninių cigarečių skysčiui nebuvo taikomi. Elektroninių cigarečių skysčiui nuo kovo 1 d. taikomas 0,12 euro už mililitrą skysčio akcizų tarifas.

Nuo š. m. kovo 1 d. taip pat keičiasi akcizų tarifai, taikomi cigaretėms, cigarams, cigarilėms, rūkomajam tabakui, kaitinamojo tabako produktams, taip pat etilo alkoholiui. Cigaretėms taikomas akcizų tarifas didėja nuo 59 eurų iki 62,25 euro už 1 000 cigarečių, o kombinuotasis akcizų tarifas — nuo ne mažiau kaip 96 eurų iki ne mažiau kaip 102 eurų už 1 000 cigarečių. Cigarams ir cigarilėms taikomas akcizų tarifas didėja nuo 37 iki 42 eurų už kilogramą produkto, o rūkomajam tabakui ir kaitinamojo tabako produktams — nuo 60,24 iki 68,6 euro už kilogramą produkto. Etilo alkoholiui taikomas akcizų tarifas didėja nuo 1 665,04 euro iki 1 832 eurų už gryno etilo alkoholio hektolitrą. Daugiau informacijos apie pasikeitimus ir naujus akcizų tarifus rasite VMI svetainėje.

Visą aktualią informaciją mokesčių klausimais mokesčių mokėtojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro specialistams telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite