POLICIJOS KOMISARIATE PASITARIMAS: REZULTATAI IR PROBLEMOS

0
38
1

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariate aptarti praėjusių metų veiklos rezultatai, numatytos veiklos gairės ateičiai.

Į pasitarimą atvyko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas. Šiame aptarime dalyvavo ir Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis, Policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Neringa Čiegienė, Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas, apžvelgdamas praėjusių metų veiklos rezultatus, analizavo nusikalstamumo mažėjimo tendencijos rajone, pareigūnų ir visų darbuotojų pastangas prevencijos srityje. Viršininkas pažymėjo, kad rajone ne tik mažėja nusikalstamumas, bet ir geriau išaiškinamos nusikalstamos veikos. Policijos siekis – kuo greičiau pasiekti vietą, kur reikalinga jos pagalba – sėkmingai įgyvendinamas Zarasų rajono savivaldybėje.

Tiesa, rajone smurto artimojoje aplinkose atvejų didėja. Tačiau tai nereiškia, kad didėja šių veikų. Keičiasi požiūris į šios kategorijos smurtą. Pastaraisiais metais policijos pareigūnai didelį dėmesį skiria šiai nusikalstamai veikai. Pagalba šeimoms, kur smurtaujama, reikalauja iš policijos komisariato vis daugiau dėmesio ir, svarbiausia, daugiau resursų. Tačiau pareigūnų darbas, panaudoti materialiniai resursai duoda rezultatus. Artimoje aplinkoje rajone vis mažiau ir mažiau padaroma kitų sunkių nusikaltimų. Ši veikla bus gerinama ir ateityje. Pasitarimo dalyviai akcentavo, kad žmonės vis labiau pasitiki policija. Skambina ne tik aukos, apie tokias nusikalstamas veikas praneša ir jų giminės, artimieji, kaimynai.

Nerimą kelia pareigūnams socialinės rizikos šeimos. Dažnai jose girtaujama, o po to daromos nusikalstamos veikos. Ypač policijos iškvietimų pagausėja pašalpų mokėjimo dienomis. Pareigūnus piktina tai, kad susidaro įspūdis, kad pašalpos mokamos tėvų pragėrimui. Šioje srityje yra netvarka ir ją reikia spręsti, – buvo akcentuota pasitarime. Rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas patikino, kad ši problema yra labai aktuali ir bus imtasi visų priemonių, kad mokamos pašalpos būtų naudojamos pagal paskirtį. Pasitarime buvo gvildenamos policijos ir visuomenės bendravimo priemonės. Policija neužtikrins visuomenės saugumo ir viešosios tvarkos be bendruomenės pagalbos, palaikymo. Policijos darbas bus veiksmingas tik tada, jeigu pati bendruomenė bus aktyvi, jaus poreikį ir supras tokios veiklos svarbą. Rajone veikia 5 saugios kaimynystės grupės. Būtina kad jų skaičius didėtų, aktyvėtų jų veikla. Visi buvo vieningos nuomonės, kad bendradarbiavimas su seniūnijų gyventojais yra labai svarbus siekiant išvengti skaudžių nelaimių padarinių.

Policija viešina bendruomenės saugumo idėjas, skatina bendruomenes burtis į Saugios kaimynystės grupes, diegia savisaugos ir turto apsaugos įgūdžius, skiepija nepakantumą blogiui, teisiškai šviečia visuomenę, užtikrina žmonių saugumą. Policija ne tik imasi iniciatyvos organizuojant susitikimus seniūnijose, bet ir skatina pačią bendruomenę įsitraukti į saugios aplinkos formavimą.

Buvo kalbėta ir apie jaunimo užimtumą. Pasidžiaugta Zarasuose gerinama infrastruktūra sportui. Čia daug jaunimo sportuoja, dalyvauja sporto klubų veikloje. Gerinamas ir vasaros vaikų poilsis. Pernai vasarą rajone veikė 8 zarasiškių vaikų stovyklos. Mėgsta mūsų kraštą ir kitų vietovių žmonės. Zarasų krašte vasarą veikė septynios stovyklos iš kitų šalies miestų bei rajonų.

Pasitarime buvo akcentuota, kad Zarasai tampa vis patrauklesniu kurortu. Čia ir zarasiškiai, ir jų svečiai turėtų būti saugūs. Tuo Savivaldybė, policijos pareigūnai rūpinasi. Mieste įrengtos stebėjimo kameros. Jos padeda išsiaiškinti nusikalstamas veikas ir pažeidėjus. Tačiau šios priemonės turi būti plečiamos. Meras kalbėjo, kad apie planuojamų naujų stebėjimo kamerų įrengimą mieste. Numatoma surasti lėšų ir toliau plėsti miesto stebėseną. Taps ne tik saugesnis miestas, bet ir bus galimybė įdarbinti žmones su daline negalia. Jau keletą metų rajono Savivaldybėje administracijoje dirba darbuotojai, kurie rūpinasi viešąja tvarka. Jie sėkmingai bendradarbiauja su policijos pareigūnais, bendruomene ir veiksmingai užtikrina viešąją tvarką rajone.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas kalbėjo apie tai, kad tokia sistema veikia Utenoje, Visagine. Ten dirba neįgalieji, po stebėjimo sistemos įrengimo labai sumažėjo pažeidėjų skaičius, kameros padeda išaiškinti ne tik pažeidėjus, bet ir net nusikalstamas veikas padariusius asmenis. Toks miestas tampa saugesnis, patrauklesnis gyventojams, turistams bei investuotojams.

Meras Nikolajus Gusevas akcentavo, kad geriausias policijos darbo vertintojas yra pati visuomenė. Džiugu, sakė meras, kad mes vis dažniau girdime gerus žodžius apie policijos pareigūnus. Jie visada ir visur yra matomi. Geras pareigūnų vertinimas skatina ir ateityje skatins tolimesnį bendruomenės pasitikėjimą šia svarbia institucija.

Pasitarimo metu rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas įteikė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio padėkos raštus Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkui Dainiui Šidlauskui ir Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui Eugenijui Andrejevui už puikų darbą organizuojant ristūnų žirgų lenktynes „Sartai 2019“.

Nuotraukose: metinių veiklos rezultatų aptarimo metu.

2

2a

2b

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite