VASAROS KVAPAS ŠALTĄ ŽIEMĄ

0
36
IMG 4133

Per moksleivių atostogas sulaukėme daug lankytojų, tad nusprendėme, kad jau pats metas prisiminti vasarą ir jos metu pradėtus darbus. Vasario 20 dieną Antalieptės bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas. Už lango sningant, bibliotekoje kvepėjo žolynais. Vasarą lakstydami po žalias pievas suskynėme kvepiančias puokštes gėlių ir visokių žolynų. Kiekvieną žiedelį kruopščiai džiovinome tarp senų laikraščių ir knygų, o štai užsiėmimo metu juos atsargiai išdėliojome ir paruošėme tolimesniems darbeliams.

Užsiėmimo pradžioje vaikams buvo papasakota apie herbariumą. Pats žolynų rinkimo procesas vaikams teikia didelį malonumą, visada galima rasti ką nors nepakartojamo ar unikalaus, daug sužinoti apie savo vietovės augalus. Nukritę lapai, sausos šakelės, nedidelės šaknytės irgi gali tapti gražiu papuošimu.

Kiekvienas dalyvis išsirinkęs augalėlius kruopščiai kūrė darbelį, derindamas spalvas, žoleles ir šakeles. Paveikslėliuose matome: papartį, ramunę, jonažolę, rožę, raktažolę ir šalpusnį. Besidarbuodami prisiminėme kokia įdomi, šilta ir prasminga buvo mūsų vasara.

Antalieptės bibliotekos bibliotekininkės
Nuotraukos autorių

IMG 4137

IMG 4138

IMG 20190220 144342

IMG 20190222 144313

IMG 20190222 144403

IMG 20190222 144606

IMG 20190222 144702

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite