UTENIŠKIS GIRTUMO REKORDININKAS

0
28
alkotesteris 74339662

Praėjusios savaitės ketvirtadienį, apie 18 valandą 50 minučių, Utenoje, Vaižganto gatvėje buvo sustabdytas lengvasis automobilis „Audi A4“. Vairavo jį trisdešimt devynerių metų uteniškis.

Pareigūnai matė girtų vairuotojų įvairių. Tačiau tokio jie tikrai nematė. Pareigūnai liepė girtam vairuotojui pūsti alkoholio matavimo prietaisą. Jo ekrane pasirodė skaičiai, dvigubai viršijantys sunkaus girtumo laipsnio ribą – 5,97 promilės alkoholio. Manoma, kad mirtina girtumo dozė prasideda nuo 4 promilių. Labai gerai, kad toks vairavimas baigėsi tokio „rekordu“ užfiksavimu, galėjo pasekmės būti žymiai skaudesnės.

Nors uteniškio skaičius ir labai įspūdingas, jam dar tolokai iki visą pasaulį stebinančių bei šiurpinančių mūsų kaimynų lenkų. Absoliutus planetos girtumo rekordas buvo pasiektas Lenkijoje. 1995 metais avariją sukėlusio ir po kelių dienų ligoninėje mirusio Tadeušo S. kraujyje nustatytos 14,8 promilės alkoholio.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite