ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE VYKO SUSITIKIMAS SU JAUNIMU

0
126
3

2023 m. gegužės 8-tąją dieną Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė, merės patarėja Simona Burokaitė, Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Ramunė Šileikienė, Jaunimo reikalų koordinatorė Julija Goštautaitė-Adomavičienė rajono Savivaldybėje susitiko su grupele studentų.

Šią grupelę sudaro Vilniaus universiteto, Šiaurės Suomijos universiteto ir Islandijos universiteto studentai, kurie dalyvauja Šiaurės Baltijos šalių NordPlus projekte, kurio metu bandoma nustatyti gyventojų mažėjimą bei priežastis. Studentai aiškinosi, kaip Zarasų rajonas tvarkosi su demografinėmis problemomis (gyventojų ir jaunų žmonių skaičiaus mažėjimu), kokių veiksmų imasi rajono Savivaldybė, kad šias problemas išspręstų. Studentai į Zarasus atvyko jau penktadienį ir apklausė Zarasų miesto gyventojus apie demografines problemas, taip pat apžiūrėjo Zarasus, kurie jiems paliko šiltą įspūdį.

Studentai buvo labai smalsūs ir uždavė nemažai klausimų rajono Savivaldybės merei, Investicijų ir plėtros skyriaus vedėjai, Jaunimo reikalų koordinatorei apie tai, kokių konkrečių veiksmų imasi rajono Savivaldybė, kad pritrauktų daugiau jaunimo į Zarasus. Susitikimo metu buvo akcentuojama, kad Zarasams reikia naujų investicijų, naujų verslų, kurie sukurtų darbo vietas ir tada jaunimui nereiktų bėgti iš Zarasų į kitus Lietuvos miestus dėl darbo vietų trūkumo. Rajono Savivaldybės merė Nijolė Guobienė patikino, kad Savivaldybė yra atvira naujoms investicijoms ir padėtų naujiems verslams įsikurti (padėtų įsirengti reikiamą infrastruktūrą, įsigyti žemės sklypus ir panašiai). Rajono Savivaldybė ir dabar vykdo verslo rėmimo priemones: teikia paramą smulkaus verslo įsikūrimui, vykdo jaunimo įdarbinimo priemonę vasaros metu (darbdaviams bus išmokama viena minimalios mėnesinės algos dydžio kompensacija už vieną įdarbintą jaunuolį ne ugdymo proceso metu).

Kitas svarbus klausimas – kaip pritraukti jaunas šeimas į Zarasus? Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Ramunė Šileikienė papasakojo, kokių priemonių ruošiamasi imtis: bus kuriami nauji sklypai su infrastruktūra, kuriuose galės gyventi jaunos šeimos, taip pat bus sprendžiama laisvų vietų vaikų darželiuose problema. Rajono Savivaldybės merė pasidžiaugė, kad vis dėl to Zarasų rajono po mažu daugėja jaunų šeimų.

Taip pat buvo aptartos ir jaunimo problemos. Jaunimo reikalų koordinatorė Julija Goštautaitė-Adomavičienė papasakojo, kad rajone trūksta specialistų darbui su jaunimu, ir kad rajone reikėtų daugiau erdvių jaunimui. Taip pat buvo paminėta, kad reikėtų labiau vystyti mobilų darbą su jaunimu. Tačiau Jaunimo reikalų koordinatorė džiaugėsi, kad rajone yra jaunimo, kuris visur aktyvai dalyvauja, imasi įvairių veiklų.

Susitikimo metu buvo diskutuota ir apie kitus aktualius klausimus – apie aplinkkelį, renginius Zarasuose ir visame rajone. Merė Nijolė Guobienė pažadėjo, kad su savo komanda aktyviai spręs aplinkkelio klausimą. Taip pat merės komanda dės visas pastangas, kad vėl sugrįžtų Tradicinės Respublikinės ristūnų žirgų lenktynės. Rajono Savivaldybės merė planuoja vykti į Žemės ūkio ministeriją ir spręsti hipodromo perėmimo klausimą. Taip pat merė pasidžiaugė, kad laukia nemažai renginių Zarasų rajone: vasara vyks muzikos festivalis „Galapagai 2023“, rudenį vyks žvejų varžybos, kuriose dalyvaus žvejai iš įvairių pasaulio valstybių.

Tikimės, kad vizitas rajono Savivaldybėje jaunuoliams buvo naudingas ir smagus

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

1

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite