DANGUOLĖS ONOS ŽILĖNIENĖS TAPYBOS DARBŲ PARODA

0
19
IMG 20190301 170043 2

Zarasų krašto muziejuje kovo 8 d. (penktadienį), 16 val., įvyks Danguolės Onos Žilėnienės personalinės tapybos darbų parodos, skirtos autorės 85-ajam jubiliejui, atidarymas.

Daugelis zarasiškių gerai pažįsta Danguolę Oną Žilėnienę. Ji gimė 1934 m. kovo 11 d. Kaune. Baigė Vilniaus pedagoginį institutą, specialybė – geografijos mokytoja. Po studijų mokytojauta Kauno rajono pradinėse mokyklose, o ištekėjusi su vyru Agimantu atvyko į Antalieptę, kur keliolika metų jaunutė mokytoja dėstė geografiją ir dirbo užklasinio darbo organizatore tuometinėje Antalieptės vidurinėje mokykloje. Daug darbo ir laisvalaikio valandų skirta kraštotyrinei veiklai, su šviesios atminties kraštotyrininku vyru mokykloje įkūrė muziejuką, išleido knygą apie Zarasų kraštą. Daug metų dirbta Zarasų švietimo skyriuje.

Autorė 2007 m. dalyvavo Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Zarasų skyriuje vykusiose vitražinės tapybos mokymuose senjorams ir neįgaliesiems. Susidomėjusi nauja tapybos technika 2008 m. ir nutapė pirmąjį paveikslą. D. Žilėnienės kūryba priklauso naiviosios (kitaip dar vadinamos primityviosios) dailės sričiai. Autorės darbai pagrįsti natūraliu aplinkos vaizdavimu, savita asmeninės patirties, pasaulėvaizdžio išraiška. Šio stiliaus dailės darbai kartu su kitomis liaudies meno rūšimis pateikiami šalies tradicinėse tautodailininkų darbų parodose-konkursuose ,,Aukso vainikas“. Tapytoja su kitais rajono kūrėjais taip pat yra dalyvavusi šiose prestižinėse regioninėse bei respublikinėse liaudies meno parodose Alantoje, Raseiniuose, Visagine, Zarasuose. Nemažai jos darbų drauge su kitų liaudies menininkų kūriniais buvo eksponuota įvairiose kitose parodose.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti paskelbti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Paroda veiks iki balandžio 3 d.

Renginys nemokamas. Kviečiame apsilankyti.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

Namas prie kelio. 2008

Prie ezero. 2009

Rudeneja 2010

Vaikystes kaimas. 2009

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite