AKCIJA „LYDEKA 2019“ – PER MĖNESĮ PATIKRINTA BEVEIK 3 TŪKST. ŽVEJŲ MĖGĖJŲ

0
19
lydeka

Per pirmąjį akcijos „Lydeka 2019“ mėnesį – nuo vasario 1 d. iki kovo 1 d. – aplinkosaugos pareigūnai patikrino 2775 žvejus mėgėjus ir nustatė 144 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus. 31 iš jų – šiurkštus. Be to, konfiskuoti 128 mėgėjų žvejybos įrankiai.

Daugiausia pažeidimų užfiksuota Utenos regione (40), o daugiausia šiurkščių – Kauno regione (14). Dažniausias šiurkštus pažeidimas – gyvos žuvelės naudojimas masalui.

Akcija „Lydeka 2019“ tęsis iki balandžio 20 dienos. Aplinkosaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir toliau vykdys sustiprintą vandens telkinių kontrolę.

Už draudžiamu metu sugautą lydeką gresia nuo 120 iki 300 eurų bauda ir pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to, už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką pažeidėjas turės atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams, o jeigu lydeka sugauta gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose, žala skaičiuojama taikant trigubą įkainį.

Kovojant su pažeidėjais svarbi ir visuomenės pagalba. Aplinkosaugininkai ragina žmones, pastebėjusius žvejybos taisyklių pažeidimus, nedelsiant pranešti apie tai bendruoju pagalbos telefonu 112.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite