INFORMACIJA DĖL GYVENTOJŲ KLAIDINIMO

0
42
mfoto w105

„Zarasų krašto“ kovo 1 dienos numerio straipsnyje „Atėjo laikas pokyčiams“ rajono Savivaldybės tarybos narys K. Stankevičius, neįvardindamas konkrečių faktų, meta šešėlį ant Zarasų rajono savivaldybės administracijos darbuotojų dėl korupcijos, neūkiškumo ir kitų nedorybių, jų konkrečiai neįvardindamas. Mes net neturime galimybių atsakyti dėl neįvardintų korupcijos faktų, nes nežinome, kuo konkrečiai esame kaltinami. K. Stankevičius Savivaldybės administracijai ir jos darbuotojams atėmė tą galimybę. Minėtos vos ne tos pačios mintys pateikiamos to paties pavadinimo straipsnyje, atspausdintame laikraštyje „Dusetos“ (2019-02-23). Tiesa, minėtame laikraštyje konkretizuojami kai kurie administracijos veiklos trūkumai. Dabar pateikiame informaciją dėl nepagrįstų kaltinimų Savivaldybės administracijai, jos darbuotojams. Ypatingai papiktino  laikraštyje „Dusetos“ išsakyti priekaištai dėl socialinės paramos lėšų panaudojimo. Rajono Savivaldybės tarybos narys, remdamasi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija apie šių lėšų panaudojimą, paskelbė faktą, kad rajono savivaldybė nepanaudojo beveik 40 procentų piniginės socialinės paramos lėšų ir sugrąžino jas ministerijai.

Straipsnio autoriui pritrūko ir padorumo tada, kai pati ministerija paaiškino paskelbtą informaciją ir pranešė, kad tai nereiškia, jog savivaldybės tų lėšų nepanaudojo kitoms socialinėms reikmėms

Skaudu, kad tai padarė rajono Savivaldybės tarybos narys, kuris privalėjo žinoti apie socialinės paramos skirstymą, jo ypatybes. Tai jie, tarybos nariai, savo balsavimu tvirtina šių socialinės paramos priemonių finansavimą. Paaiškėjo, kad Kęstutis Stankevičius praėjusiais metais balsavo už visas šias socialinės paramos priemones ir jų finansavimą arba šiuose posėdžiuose nedalyvavo. Tačiau ir tai neatleidžia jo kaip rajono Savivaldybės tarybos Kontrolės vadovo nuo atsakomybės už socialinių priemonių įgyvendinimo ir jų finansavimo kontrolę. Rajono Savivaldybės tarybos narys nereiškė pastabų dėl šių priemonių įgyvendinimo.

Jeigu jau susiklostė tokia padėtis Savivaldybėje, tai ką tada veikė, kur buvo rajono Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas? Jam pirmiausia privalu buvo užkirsti kelią tokiems neigiamiems pokyčiams.

Socialinės paramos skyriaus darbuotojai, stengdamiesi kuo labiau nepriteklių kamuojamiems žmonėms, apkaltinti abejingumu, neatjauta šiems žmonėms. Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojai stengiasi, kad socialinė parama būtų skiriama tik tiems, kam ji iš tiesų yra reikalinga – todėl kasmet sutaupoma lėšų, kurios ir skiriamos kitoms socialinėms reikmėms.

Savivaldybė nuo pašalpų likusias lėšas būtent ir skiria socialinėms paslaugoms, kurių labiausiai reikia Savivaldybės gyventojams. Kiekvienais metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai yra teikiamos ataskaitos apie kryptingą lėšų panaudojimą gyventojų socialinėms reikmėms. Rajono Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus darbuotojai pastabų dėl lėšų paskirstymo ir panaudojimo nėra sulaukę. Dėl savivaldybių biudžeto pajamų metodikos pakeitimo nuo 2014 metų savivaldybės savarankiškoms funkcijoms vykdyti skirta 2377,3 tūkst. Eur, tai 2011-2013 metų rajono Savivaldybėje išmokėtų socialinių pašalpų vidurkis. Pakeitus Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą nuo 2018 m. sausio 1 d. suma, kuri lieka išmokėjus socialines pašalpas gali būti naudojama socialinei sričiai finansuoti. 2018 metais socialinių pašalpų išmokėta 1451,2 tūkst. Eur, kitoms socialinėms priemonėms finansuota 1112,9 tūkst. Eur.

Jeigu rajono Savivaldybės tarybos narys būtų sąžiningas, jis pats išsiaiškintų su Socialinės paramos skyriaus darbuotojais apie tikslų šių lėšų panaudojimą. O ne skelbtų nepatikrintas žinias rajono bendruomenei, neklaidintų jos, nespekuliuotų skurdžiai gyvenančių žmonių jausmais ir nežemintų rajono socialinių darbuotojų, kurie dirba sudėtingą ir labai reikalingą darbą, visada ateina į pagalbą žmonėms, kurie balansuoja ties skurdo riba.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite