AKCIJOJE „TIKĖKIME LAISVE 2019“ – PER 100 DALYVIŲ

0
19
1

Salako ir Degučių seniūnijos kartu su vietos bendruomenėmis jau septintą kartą suorganizavo Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimą kitaip ir vėl pakvietė visus į pilietiškumo akciją – šventinį bėgimą „Tikime Laisve 2019“.

Atstumas nuo Nepriklausomybės paminklo Degučiuose iki Nepriklausomybės paminklo Salako miestelyje yra 11 kilometrų. Šis atstumas ir simbolizuoja 1990 metų kovo 11-osios dienos datą.

Į pilietiškumo akcijos startą dalyviai susirinko prie Nepriklausomybės paminklo Degučiuose. Čia įvyko ir minėjimas, skirtas Kovo 11-ajai. Prie paminklo iškilmingai buvo uždegtas Laisvės aukuras.

Minėjimo dalyvius pasveikino Degučių seniūnas Jonas Šileikis. Jis susirinkusiems papasakojo, kad tokią gražią pavasario dieną, laukiant sugrįžtančių paukščių ir atbundančios gamtos, Lietuvoje minima viena svarbiausių istorinių datų – Kovo 11-oji. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena kiekvienam mūsų šalies žmogui svarbi data ir pakili šventė. Degučiuose ji visada ir vyksta prie Nepriklausomybės paminklo. Seniūnas pasidžiaugė gausiai dalyvaujančiais tradicinėje pilietiškumo akcijoje „Tikime Laisve 2019“ dalyviais. Ši akcija – tai ilgametes tradicijas turintis Kovo 11-osios bėgimas. Jis organizuojamas kasmet šios šventės dieną.

Šventės dalyvius sveikino ir Salako seniūnas Renius Kisielius, rajono Savivaldybės tarybos narė Nijolė Guobienė.

Šventiniame renginyje dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis pasveikino visus atėjusius su pavasariu ir pakilia švente, visiems linkėjo gražios kloties ir pakiliai paminėti mūsų valstybei itin reikšmingą datą. „Džiaugiuosi, kad šiandien mūsų krašte labai daug nepriklausomoje Lietuvoje gimusių laisvų, vieningų, pilietiškų vaikų ir jaunuolių. Šiandien jie visi dalyvauja bėgime „Tikėkime Laive 2019“. Tai graži, patriotinė akcija, kurioje keletą kartų teko dalyvauti ir man“, – kalbėjo rajono Savivaldybės meras.

Tradiciniame bėgime dalyvavo per šimtą dalyvių. Įveikę vienuolikos kilometrų atstumą, bėgimo dalyviai susirinko prie Nepriklausomybės paminklo Salake. Čia susirinko ir Salako miestelio gyventojai. Buvo pasidžiaugta, kad šioje gražioje akcijoje aktyvūs buvo vietos ir viso rajono bendruomenių nariai, šauliai, svečiai iš visos Lietuvos. Akcijos dalyviai dar sykį pademonstravo savo meilę Tėvynei ir propagavo sveiką gyvenimo būdą.

Salako seniūnas Renius Kisielius, rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, kiti svečiai sveikino miestelio gyventojus su gražia ir prasminga švente.

Nuotraukose: Kovo 11-osios šventės akimirkos Degučiuose ir Salake.

Leono Sadausko ir Petro Ivanovo nuotraukos

2

3

4

5

5a

4a

5aaa

6a

7a

8

14a

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite