SANKT PETERBURGO LIETUVIŲ PADĖKOS ZARASIŠKIAMS

0
34
IMG 8421

Nuoširdūs, draugiški ryšiai ir sieja zarasiečius su Sankt Peterburgo nacionaline regionine lietuvių kultūrine autonomija. Jai vadovauja menotyros mokslų daktaras profesorius Gintautas Želvys.

Zarasiškiai su lietuviais iš Sankt Peterburgo dalijasi ne tik savo sėkmėmis, džiaugsmais, bet ir rūpesčiais. Sankt Peterburge 2017 metais pradėjo veikti miesto kapinės. Naujosios Beloostrovskio kapinės užima daugiau kaip 50 hektarų plotą. Net du kapinių kvartalai yra skiriami katalikų amžinojo poilsio vietoms.

Kapinėms buvo reikalingas kryžius. Lietuviai iš šio Rusijos miesto zarasiškių ir paprašė atvežti jį iš Lietuvos.

Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo iniciatyva nuspręsta jiems padėti. Kryžių projektavo menininkas Romualdas Pučekas iš Dusetų. Patikėta šį projektą įgyvendinti Antalieptės seniūnijos seniūnui Arvidui Sauliui ir žinomam tautodailininkui, medžio drožėjui Sauliui Savickui iš Antalieptės. Medieną teikė kryžiaus gamybai „Rotary“ klubas.

Mes jau rašėme, kad kryžius buvo pagamintas ir praėjusiųjų metų pabaigoje sėkmingai nugabentas ir pastatytas šio miesto naujosiose kapinėse. Ten ir saugo zarasiškių kryžius iškeliavusių Amžinybėn šio miesto lietuvių katalikų ramybę.

1.1

1.2

Už tokią nuoširdžią paramą neseniai atkeliavo iš Sankt Peterburgo lietuvių padėkos. Skirtos jos Zarasų rajono savivaldybės merui Nikolajus Gusevui ir „Rotary“ klubui, tačiau jose išreikšta kartu Sankt Peterburgo lietuvių pagarba visiems Zarasų krašto žmonėms už nuoširdų rūpestį lietuviais, likimo valia gyvenančiais už tėvynės ribų.

Nuotraukose: padėkos; lietuvių kryžiaus Sankt Peterburgo žemėje pastatymo akimirka.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite