REGISTRUOK SAVO KAMERĄ – KURK SAUGIĄ APLINKĄ

0
16
ginti

Policijos turima vaizdo fiksavimo įranga negali aprėpti kiekvienos gatvės, kiemo ar namo, todėl kviečiame įmones, įstaigas, organizacijas ir gyventojus prisijungti prie policijos iniciatyvos. Mes siūlome savanoriškai užregistruoti policijoje savo turimą vaizdo stebėjimo kamerą ir prisidėti prie saugios aplinkos kūrimo.

Tai nėra naujovė pasaulyje. Asmenys vaizdo kameras savanoriškai deklaruoja JAV, Jungtinėje Karalystėje, Nyderlandų Karalystėje. Kitos šalys taip pat svarsto savanorišką asmenų kamerų deklaravimą. Portugalijoje asmenų kamerų deklaravimas policijoje yra privalomas. Jūsų apsisprendimas padės policijai veikti efektyviau, nes suteikta informacija apie kameros buvimo vietą sudarys galimybę policijai užkardyti nusikalstamas veikas ar užtikrinti greitesnį jų tyrimą. Jūsų apsisprendimas prisidės prie nusikaltimų prevencijos ir nusikaltimų atgrasymo, o tai garantuos mūsų visų saugumą. Padėsite greičiau ir efektyviau reaguoti į pranešimus apie įvykius. Suteiksite galimybę policijai greičiau gauti būtiną informaciją, greičiau išaiškinti nusikalstamas veikas, surasti įtariamus ar dingusius asmenis. Taip pat padėsite policijai efektyviau ir greičiau ištirti nusikaltimus ir teisės pažeidimus ar nelaimingus atsitikimus. Jūs galite padėti kaimynams, kitiems asmenims, nukentėjusiems nuo nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų, o gal net išgelbėsite kažkieno gyvybę. Nutikus įvykiui, policija paprašys įrašo, kurį galimai užfiksavo jūsų vaizdo kamera. Jūsų pateikta informacija apie turimą kamerą bus žinoma tik policijai, jūsų duomenys bus saugūs. Jūsų duomenys bus saugomi centrinėje policijos įstaigoje, ir tiek, kiek Jūs norėsite patys. Registruodami kamerą, neprisiimsite papildomų įsipareigojimų ir nepatirsite jokių išlaidų. Įstatymai ir kiti poįstatyminiai teisės aktai nedraudžia Jums savanoriškai deklaruoti vaizdo stebėjimo kamerų, todėl Jums neatsiranda ir negali atsirasti jokia teisinė atsakomybė dėl kamerų savanoriško deklaravimo. Policija nuotoliniu būdu nematys to, ką fiksuoja Jūsų vaizdo stebėjimo kameros. Tai nėra sekimas ir Jūsų teisė į privatumą nebus pažeista.

Kaip užregistruoti savo kamerą?
1. Kai fizinis ir juridinis asmuo gali save identifikuoti per elektroninės valdžios vartus, vaizdo stebėjimo kameros duomenys užpildomi specialioje duomenų surinkimo informacinėje sistemoje. Asmuo patvirtinta, kad sutinka su deklaravimo sąlygomis
2. Kai fizinis ir juridinis asmuo negali savęs identifikuoti per elektroninės valdžios vartus, paliekamas prašymas portale www.epolicija.lt, dėl noro deklaruoti savo vaizdo stebėjimo kamerą. Suderinus su Jumis laiką, policijos pareigūnas atvyks ir įvykdys deklaravimą
3. Policijos pareigūnas vykdydamas savo tiesioginės funkcijas, pasiūlo deklaruoti vaizdo stebėjimo kamerą. Jums sutikus, tai įvykdoma.
Deklaruoti ar nedeklaruoti kamerą yra tik Jūsų apsisprendimas. Tačiau Jūsų sprendimas turės įtakos didinant visuomenės ir jūsų bendruomenės saugumą.

Saugią aplinką kurkime kartu!

Kameros 1

Kameros 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite