ROKAS MASIULIS APIE ZARASŲ APLINKKELĮ: VISŲ SKYLIŲ NEĮMANOMA UŽKAMŠYTI NEPADIDĖJUS BIUDŽETUI

0
15
aplinkelis

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad tikėtis, jog Zarasų aplinkkelis bus įrengtas nepadidinus biudžeto, yra sunku, nes lėšų trūksta ir didiesiems projektams.

Ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime R. Masiulis sulaukė parlamentaro Algimanto Dumbravos klausimo, ar galima tikėtis, kad Zarasų aplinkkelį pavyks įrengti. „Zarasų aplinkkelio problemos puikiai žinomos. Reikia žinoti, kad tai ne vienintelis aplinkkelis, kuris Lietuvoje nėra padarytas. Yra 9 aplinkkeliai sąraše, kiekvienas iš jų – su savomis bėdomis. Yra ir kita realybės pusė – finansavimas. Tų projektų, kurie dabar daromi prioriteto tvarka, pagal apkrovimą, pagal pravažiuojančių automobilių skaičių, (keliai – mūsų pastaba) yra labiausiai apkrauti“, – į klausimą atsakė Susisiekimo ministras. Pasak jo, šiuo metu trūksta lėšų ir „Via Baltica“ kelio darbams, taip pat lėšas reikia skirti Kauno eismo mazgui. „Ką daryti mums, jeigu šiandien trūkumas yra „Via Balticai“. Nuo Kauno į Šiaurę tiesiog nėra lėšų. Metamos visos pastangos, kad pagrindinę jungtį nuo Marijampolės iki Lenkijos sienos pabaigtume – net ir ten dar yra šioks toks trūkumas. Tikimės, kad jį per keletą metų pavyks uždengti. (…) Turime Kauno-Prienų kelią, kur yra dar didesnis srautas, todėl visų skylių neįmanoma užkamšyti nepadidėjus biudžetui“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas „Lietuvos žinioms“ kovo pradžioje sakė, kad per Zarasus einančiu keliu Kaunas-Daugpilis kasdien važiuoja tūkstančiai automobilių, tarp kurių – itin daug sunkiasvorių krovininių. Gyventojai dėl to kenčia nuo automobilių išmetamų teršalų, keliamo triukšmo. Zarasuose apsilankęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad per susitikimus su vietos gyventojais išgirsdavo abejonių dėl aplinkkelio įrengimo būtinumo. Tuo sukėlė net labai didelį zarasiškių pasipiktinimą, nes žmonės tikėjosi, kad ateityje bus Zarasų krašte aplinkkelis, padidės šio unikalaus gamtos kampelio patrauklumas.

Parengta pagal šalies spaudos informaciją

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite