KNYGNEŠIO DIENA SALAKO BIBLIOTEKOJE

0
21
53797696 491398028057704 233016939474059264 n

Kas uždegs vaškinę žvakutę,
Kas smėlio kauburį supils?
Už sunkų kelią, baugią naktį,
Ar kas mus, knygnešius, atmins? – tai žodžiai iš senos knygnešių dainos.

Į Salako biblioteką kovo 13 dieną rinkosi skaitytojai neabejingi lietuviškai knygai, gimtajai kalbai bei lietuviško žodžio nešėjams. Su lietuvių kalbos mokytoja Inga Gikiene ir auklėtoja Danutė Kazlauskiene atskubėjo Salako pagrindinės mokyklos penktos, šeštos ir septintos klasės mokiniai. Renginio metu buvo prisiminti ir pagerbti knygnešiai lietuvių kalbos draudimo metu platinę lietuviškas knygas. Bibliotekoje buvo parengta dokumentų paroda „Lietuviškos knygos keliu“, dalyviai skaitė eilėraščius apie knygnešių laikus. Dokumentinio filmo „Knygnešių dalia“ vaizdai nukėlė į 1864 – 1901 metų mūsų tautos istorijos atkarpėlę su žūtbūtine lietuvių tautos kova už gimtąjį žodį. Peržiūrėjus istoriją apie du knygnešius, kurie nešė knygas į savo kaimelį, supratome koks sunkus buvo knygos kelias iki skaitytojo.

Tegul visiems knygos bičiuliams knyga būna lobynas, kuriame slypi informacija, žmonių kultūra, sukaupta patirtis, praeitis, dabartis ir pamatai ateičiai.

Danutė Koroliova,
Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
nuotraukos autorės

DSCN4180

DSCN4182

DSCN4184

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite