„REGITRA“ PRIMENA, KADA GALIMA PASIKEISTI AUTOMOBILIO NUMERIO ŽENKLŲ DERINĮ

0
20
1

Viena iš pagrindinių sąlygų, kad automobilis galėtų dalyvauti viešajame eisme – jis turi būti registruotas ir pažymėtas numerio ženklais. Tai būtina tam, jog įvykus eismo įvykiui, tiek asmuo, tiek teisėsaugos institucijos galėtų identifikuoti automobilio savininką. Tačiau pastaruoju metu „Regitra“ neretai sulaukia klausimų iš žmonių, ar galima pasikeisti jau turimus savo automobilio numerio ženklus?

Jei automobilis jau buvo registruotas Lietuvoje, numerio ženklus galima pasikeisti tiesiog internetu. Kitaip tariant, keičiant numerių derinius, automobilis bus tiesiog perregistruojamas iš naujo ir asmuo gaus ne tik naujus numerio ženklus, bet ir naują registracijos liudijimą. Jie bus pristatyti tiesiai į namus ar kitą pageidaujamą vietą.

Registruojant automobilį, dažniausiai automatiškai yra priskiriami numeriai eilės tvarka. Tačiau norintiems išskirtinio ženklinimo, siūloma užsisakyti patinkantį numerio ženklo derinį, pavyzdžiui, iš numatomų gaminti serijos. Prie jų priskiriami ir didžiausią paklausą turintys skaičių deriniai, kaip 001, 500, 777, 888 ar 999.

Yra ir kita galimybė – dar praėjusių metų vasarą „Regitra“ atvėrė numerio ženklų sandėlius. Kitaip tariant, automobilio savininkai nuo šiol norimą numerio ženklo derinį gali pasirinkti iš tų, kurie jau yra pagaminti ir saugomi bet kuriame įmonės padalinyje. Plačiau apie tai vaizdo įraše: https://bit.ly/2C0JIR9

Na, o norintys dar labiau išsiskirti kelyje, gali rinktis vardinius numerio ženklus. Tai asmens pageidavimu sudaromas numerio ženklo užrašas. Automobiliams jį gali sudaryti nuo 1 iki 6 simbolių, iš kurių bent vienas privalo būti skaičius.

Numerio ženklus galima perleisti kitam asmeniui

Transporto priemonei priskirtas numerio ženklas gali būti perkeliamas ant kito asmens vardu registruojamos transporto priemonės. Tai galima padaryti abiem asmenims atvykus į „Regitros“ padalinį.

Perkelti numerio ženklus galima ir tuomet, kai jie yra palikti saugoti „Regitroje“ arba kai asmuo dar neturi transporto priemonės. Pastaruoju atveju numerio ženklai turės taip pat būti palikti saugoti padalinyje naujojo asmens vardu, kol asmuo atvyks savo vardu įregistruoti įsigyto automobilio.

Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 258 9198, mob. tel. 8 653 34175

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite