ZARASŲ RAJONO NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJOS ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS DUSETOSE

0
24
IMG 20190302 130533

Ir vėl prabėgo dar vieneri Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos veiklos metai. Į Kultūros namų Dusetų dailės galerijos aktų salę balandžio 4 d. rinkosi draugijos nariai iš Zarasų rajono, Zarasų miesto ir Dusetų. Šiuo metu Zarasų rajono neįgaliųjų draugija randasi Dusetose, Zarasuose veikia draugijos padalinys, tad Dusetose ir vyko neįgaliųjų draugijos ataskaitinis susirinkimas. Susirinkusieji galėjo apžiūrėti spalvingą neįgaliųjų draugijos narių darbelių parodą bei aktų salės papuošimą.

Susirinkimui pradžią davė ir nuotaiką kėlė liaudiškos muzikos kapelos „Ežerija“(vadovė S. Gudonienė) smagūs muzikiniai kūriniai.

Išsamią veiklos ataskaitą už 2018 metus pateikė draugijos pirmininkė Vilhelmina Dubnikova. Draugijos pirmininkė ataskaitoje išvardijo nuveiktus darbus, teikiamas paslaugas Zarasų bei Dusetų draugijoje, darbinio užimtumo mokymų organizavimą. Susirinkę draugijos nariai mokėsi velti, siūti, nerti, megzti, vaikščioti su šiaurietiškomis lazdomis. Ataskaitoje paminėtos neįgaliųjų draugijos rengiamos šventės, išvykos, vakaronės. Pirmininkė paminėjo draugijos naujai sukurto ansamblio „Ežerija“ aktyvią veiklą, kuris dalyvavo respublikinėje kolektyvų apžiūroje „Vilties paukštė“, pasidžiaugė draugijos narių sportiniais pasiekimais. Pasidalyta džiaugsmais ir rūpesčiais. Informacija draugijos nariams teikiama Facebook paskyroje ir telefonu.

Draugijoje kasmet keičiasi ir narių skaičius. Per metus iš draugijos pasitraukė trys nariai, o į draugiją atėjo penki nariai. Į draugijos tarybą išrinkta Rita Jakšienė. Šiuo metu draugijos taryboje – septyni nariai.

Ataskaitiniame draugijos susirinkime dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, kuris labai palaiko ir finansiškai remia draugijos veiklą. Kalbėdamas Seimo narys pasidžiaugė draugijos narių veikla, užimtumu, gera nuotaika. Linkėdamas sėkmingos tolesnės veiklos draugijos pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai įteikė lietuvišką šakotį.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas Zarasų mero vardu padėkos raštais apdovanojo draugijos narius – Rožę Juškevičienę ir Ritą Jakšienę. Sulaukęs iš draugijos narių įvairių klausimų, kritikos, direktorius pažadėjo pasidomėti ir kiek leidžia galimybės padėti. Daugiausia buvo kalbama apie draugijai labai reikalingą transportą, apie neįgaliųjų galimybę įsidarbinti pagal ruošiamus projektus.

Prie pasisakymų prisijungė Dusetų seniūnijos seniūnas Saulius Keblys, Švenčionių neįgaliųjų draugijos pirmininkė Teresa Špakova. Draugijos pirmininkė, dėkodama Dusetų seniūnui už šiltą ir gražų bendradarbiavimą, įteikė padėkos raštą.

Su revizijos komisijos finansine ataskaita supažindino komisijos pirmininkė Vanda Matulienė.

Draugijos pirmininkė Vilhelmina aktyviausiems draugijos nariams įteikė keturis padėkos raštus – Antanui Matiukui, Jūratei Jatkūnaitei, Verai Bobrovai, Marytei Glaskienei.

Neįgaliųjų draugijos ansamblis „Ežerija“ susirinkusiems ataskaitinio susirinkimo svečiams ir dalyviams padovanojo ne vieną skambią dainą, gražų muzikinį kūrinį. Žavėjo Stasio Mažeikos ir Broniaus Juškevičiaus darniai atliekami kūriniai.

Dėkojame pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai už gerai organizuotą vadovavimą draugijai, malonų bendravimą, kelionių ir išvykų organizavimą. Linkime sveikatos, stiprybės, naujų idėjų įgyvendinimo.

Laima Gorpinič
Nuotraukose: muzikantai Stasys Mažeika ir Bronius Juškevičius; liaudiškos muzikos kapela „Ežerija”; draugijos narių rankdarbiai.
Autorės nuotraukos

IMG 20190404 122030

IMG 20190404 122119

IMG 20190404 124835

IMG 20190404 124849

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite