ĮREGISTRUOTI 9 KANDIDATAI RESPUBLIKOS PREZIDENTO RINKIMUOSE

0
30
article

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), vadovaudamasi Respublikos Prezidento rinkimų įstatymu ir Rinkėjo parašų patikrinimo metodiniais nurodymais, patikrino pretendentų į kandidatus Respublikos Prezidento rinkimuose VRK pateiktus rinkėjų parašus, kurie buvo surinkti parašų rinkimo lapuose ir portale ,,Rinkėjo puslapis”.

Įregistruoti 9 kandidatai Respublikos Prezidento rinkimuose
Rinkėjų parašų duomenų teisingumas tikrinamas VRK informacinėje sistemoje, skanuojant ir lyginant elektroninės duomenų bylos duomenis su gyventojų registro duomenimis. Elektroniniu būdu surinktų rinkėjų parašų duomenų byla taip pat yra tikrinama su gyventojų registro duomenimis ta pačia tvarka. Tikrinant elektroninės duomenų bylos duomenis, asmens tapatybė nustatoma pagal paso arba asmens tapatybės kortelės numerį. Taip pat patikrinama, ar rinkėjai nepasirašė du ar daugiau kartų už tą patį kandidatą. Pasikartojantys parašai neskaičiuojami.

Parašų tikrintojai, prieš pradėdami tikrinti įrašus rinkėjų parašų rinkimo lape, patikrina: ar rinkėjų parašų rinkimo lapas yra nesugadintas ir nustatytos formos. Jeigu parašų rinkimo lapas yra netinkamos formos ar sugadintas, toks rinkėjų parašų rinkimo lapas netikrinamas, o jame esantys rinkėjų parašai neskaičiuojami.

Patikrinus parašus buvo patvirtinta, kad 9 pretendentus į kandidatus Respublikos Prezidento rinkimuose parėmė ne mažiau kaip 20 tūkstančių rinkėjų. Nuspręsta įregistruoti šiuos pretendentus būti kandidatais Respublikos Prezidento rinkimuose:

Vytenį Povilą Andriukaitį;

Arvydą Juozaitį;

Valentinas Mazuronis;

Gitaną Nausėdą;

Mindaugą Puidoką;

Naglį Puteikį;

Saulių Skvernelį;

Ingridą Šimonytę;

Valdemarą Tomaševskį;

Taip pat buvo nuspręsta, kad 4 pretendentai į kandidatus – Petras Auštrevičius, Alfonsas Butė ir Petras Gražulis ir Kazimieras Juraitis – nesurinko įstatyme numatyto minimalaus rinkėjų parašų skaičiaus.

Š. m. balandžio 12 d. (penktadienį) 11 val. Lietuvos Respublikos Seimo I rūmuose, esančioje Vitražinėje salėje, kandidatams į Respublikos Prezidentus bus įteikti kandidatų pažymėjimai.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite