ŠIAULIŠKIO DAILININKO TAPYBOS PARODA

0
43
DSC 0441

Saulėtą balandžio 5 dienos pavakarę Zarasų krašto muziejuje atidaryta Šiauliuose gyvenančio jauno dailininko Aisčio Teišerskio tapybos darbų paroda. Į ją atėję zarasiškiai susipažino su mūsų krašte beveik nežinomo autoriaus 24 savitais paveikslais.

Parodą pristatęs muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius) Vasilijus Trusovas papasakojo apie tapytojo gyvenimą ir kūrybą. Dailininkas A. Teišerskis gimė 1990 m. vasario 28 d. Kelmėje. Nuo mažens mėgo piešti. Kelmės meno mokykloje įgijo gerų įgūdžių tolesnei kūrybai. Vėliau grafikos mokėsi Šiaulių menų fakultete. Nuo 2014 m. iki 2015 m. studijavo Šiaulių universitete pedagogikos specialybę ir įgijo dailės mokytojo kvalifikaciją.

Autorius nuo studijų pradžios tapo daugiausia portretus, bet neatsisako ir peizažų. Parodoje lankytojai mato paslaptingų, kupinų vyksmo gamtos vaizdų, įdomių žmonių portretų.

A. Teišerskis yra surengęs jau ne vieną dailės darbų parodą. Pirmoji ,,Peizažai“ (2008 m.) vyko jo gimtosios Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje, vėliau parodas ,,Savimylos“ (2009 m.) eksponavo Šiaulių dailės galerijoje, ,,Emocijos portrete“ (2016 m.) – Kelmės dvare. 2017 m. parodą ,,Portretai“ matė Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus ir tais pačiais metais parodą ,,Krikščionybė Lietuvos mene“– Raseinių muziejaus lankytojai. 2018 m. tapybos darbų paroda surengta Jurbarko muziejuje. Na, o dabar su jauno dailininko kūryba turi progą susipažinti ir zarasiškiai bei miesto svečiai. Beje, šie tapybos darbai jau yra muziejaus nuosavybė, mat autorius 2018 m. pabaigoje muziejui padovanojo jų net 56.

Verta pridurti, kad Aisčio darbų turi Kelmės dvaras, Šiaulių Frenkelio vila, Šiaulių ,,Aušros“, Jurbarko, Šilalės, Švenčionių, Skuodo, Kretingos, Raseinių, Utenos, o nuo šiol ir Zarasų krašto muziejai.

Gaila, kad nemažai autoriaus gyvenimo ir kuriamo meno paslapčių liko dar neatskleista, nes dėl objektyvių priežasčių Aistis į parodos atidarymą neatvyko. Vis dėlto zarasiškiai, tikėkime, dar turės progą pabendrauti su šiauliškiu kūrėju, kuris dalyvaus ,,Muziejų nakties“ renginyje Zarasų krašto muziejuje.

Paroda veiks iki gegužės 15 d.

Vitas Rakštys

Kęsto Vasilevskio nuotraukos

DSC 0446

DSC 0448

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite