APTARTOS MIESTO TVARKYMO AKTUALIJOS

0
22
zarasai tv

Įvyko rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo inicijuotas pasitarimas dėl pavasarinio Zarasų miesto tvarkymo. Šiame pasitarime dalyvavo rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Jonas Žusinas, vyriausioji specialistė Gitana Kolienė, UAB „Zarasų komunalininkas“ direktorius Edmundas Čeičys, direktoriaus pavaduotojas Juozas Šyvokas.

Šio pasitarimo dalyviai aptarė aktualias Zarasų miesto tvarkymo aktualijas. Meras Nikolajus Gusevas informavo, kad pavasarinio tvarkymosi darbai jau pradėti tam, kad šiltąjį sezoną Zarasai pasitiktų visiškai atsinaujinę. Nereikia laukti pavasarinio tvarkymosi akcijų, jau šiandien būtina tvarkytis. Pasitarimo dalyviai atkreipė dėmesį į tai, kad mieste aplinka privalo būti tvarkinga visais metų laikais. Visgi pavasaris yra tas metas, kai žmonės pasiilgę saulės ir gamtos ypatingai daug laiko praleidžia gryname ore, važinėjasi dviračiais, grožėsi žaliuojančiais medžiais ir gėlynais, todėl privalome pasirūpinti, kad kurortinės vietovės infrastruktūra būtų tam paruošta iš anksto.

Buvo aptarti pagrindiniai ir svarbiausieji darbai mieste. Būtina sutvarkyti aplinką, iššluoti gatves ir šaligatvius, sutvarkyti po žiemos atsiradusios duobes, atnaujinti mažąją infrastruktūrą, pavasariniam sodinimui paruošti gėlynus. Reikia sutvarkyti mieste ir pakeles, dviračių takus, šalia ežerų ir upių esančias poilsio vietas.

Meras Nikolajus Gusevas pabrėžė, kad visi bendromis jėgomis turime pasirūpinti švara ir tvarka iki tol, kol miestas sužaliuos. Kiekvienam zarasiškiui balandis turi tapti švaros mėnesiu. Miesto seniūnijos uždavinys – paprašyti ir paraginti susitvarkyti savo teritorijas ne tik gyventojus, bet švietimo ir kitos paskirties įstaigas, įmonės. Būtina pakviesti visus būti pilietiškais, pasirūpinti aplinka, kad gražiausią metų laiką pasitiktume tvarkingai.

Artimiausiomis dienomis rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas planuoja susitikti su rajono seniūnais ir detaliai aptarti rajono seniūnijų visus pavasarinio tvarkymo darbus.

Petras Ivanovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite