SPEKTAKLIS „KALĖS VAIKAI”

0
38
kalesvaikai

PASKUTINĮ KARTĄ UTENOJE IR REGIONE UNIKALI GALIMYBĖ PAMATYTI VIENĄ IŠ PASKUTINIŲJŲ REŽISIERIAUS EIMUNTO NEKROŠIAUS SPEKTAKLIŲ!

2019 m. balandžio 20 d. (šeštadienį) 17 val. Didžiojoje salėje
Klaipėdos dramos teatras
KALĖS VAIKAI

Pagal Sauliaus Šaltenio romaną „Kalės vaikai“
Režisierius – Eimuntas Nekrošius
Scenografas – Marius Nekrošius
Kostiumų dailininkė – Nadežda Gultiajeva
Kompozitorius – Antanas Jasenka
Režisieriaus asistentas – Marius Pažereckas
Vaidina: Mikalojus Urbonas, Darius Meškauskas, Karolina Kontenytė, Edvardas Brazys, Regina Šaltenytė, Igoris Reklaitis, Vaidas Jočys, Vidas Jakimauskas, Donatas Švirėnas, Nijolė Sabulytė, Sigutė Gaudušytė

Trukmė – 3 val. (dvi dalys)
Premjera – 2018 02 03

Sauliaus Šaltenio romanas nukelia į donelaitiškąją epochą, artimą Klaipėdos kraštui istoriškai ir geografiškai. Romane susipina daugybė klodų:istorinė Lietuvos praeitis – vokiečių kolonizacija, karai su rusais, lenkinimas, pirmieji šviesuoliai:Kristijonas Donelaitis, Martynas Mažvydas, Antanas Strazdas – tamsios liaudies švietėjai ir ganytojai;pasakos, sakmės, prietarai, burtai, užkalbėjimai ir raganavimai;dar senesni – matriarchato bendruomenės – mitų atgarsiai; Šventojo rašto nuotrupos ir postulatai.

Bilietai: 10, 12 Eur

Kales vaikai 47 photo D.Matvejev 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite