IŠKILMINGAME RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDYJE

0
67
DSC 1391 Large

Praėjusį penktadienį įvyko pirmasis iškilmingas Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdis. Šio posėdžio metu buvo priimtos rajono savivaldybės 2019-2023 metų kadencijos tarybos narių priesaikos, pasveikintas naujai išrinktas rajono Savivaldybės meras, slaptu balsavimu išrinktas ir paskirtas mero pavaduotojas, patvirtintas rajono Savivaldybės administracijos direktorius bei pavesta laikinai eiti Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Posėdį pradėjo Zarasų rajono savivaldybės rinkimų komisijos Nr. 60 pirmininkė Sigita Keršienė. Ji paskelbė, kad į posėdį atvyko visi Tarybos nariai.

Posėdžio pradžioje jo dalyviai giedojo Lietuvos Respublikos himną.

Po to komisijos pirmininkė supažindino su priesaikos davimo tvarka.

Abėcėlės tvarka Tarybos nariai buvo kviečiami prisiekti. Kiekvienas prisiekiantis dešinę ranką laikė ant Lietuvos Respublikos Konstitucijos. Visi posėdžio dalyviai priesaikos metu stovėjo. Prisiekė visi Tarybos nariai:

Arnoldas Abramavičius; Aurelijus Banys; Violeta Barisevičienė; Algimantas Cibulskis; Edmundas Čeičys; Daiva Dūdėnienė; Nijolė Guobienė; Rimantas Jurevičius; Daiva Kelečienė; Remigijus Lamanauskas; Petras Papovas; Gintaris Petrėnas; Domijanas Popovas; Olga Raugienė; Benjaminas Sakalauskas; Kęstutis Stankevičius; Daiva Strazdienė; Ingrida Tatarūnė; Aurelija Trimonytė; Ignas Zavadskas.

Po priesaikos priėmimo rinkimų komisijos pirmininkė Sigita Keršienė kiekvienam įteikė Tarybos nario pažymėjimą.

Prisiekus visiems komisijos nariams, prisiekti kviečiamas naujai išrinktas meras Nikolajus Gusevas. Prisiekus merui, komisijos pirmininkė Sigita Keršienė įteikia pažymėjimą ir uždeda mero regalijas. Komisijos pirmininkė įteikia merui saugoti Tarybos narių priesaikas.

Meras Nikolajus Gusevas sako kalbą, jis dėkojo už išrinkimą, naujajai tarybai linkėjo darnaus darbo, gerų sprendimų ir sutarimo, kvietė visus tarybos narius kartu sutartinai dirbti Zarasų kraštui ir jo žmonėms.

Merą, Tarybos narius iškilmingame posėdyje sveikino Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amir Maimon, Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas dekanas Vydas Juškėnas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas, Ukrainos Chmelnickio srities Čermovecko rajono rados pirmininkas Oleksandr Soban, Rusijos Federacijos, Sank Peterburgo lietuvių bendruomenės vadovas Gintautas Želvys, Zarasų miesto bendruomenės narys Sezontijus Ponyčius, Zarasų trečiojo amžiaus universiteto direktorė Nadežda Matušova.

Lietuvos Respublikos Seimo nario Algimanto Dumbravos sveikinimą perskaitė jo patarėja Regina Račkauskienė.

Po to Tarybos posėdis vyko toliau. Naujieji Tarybos nariai patvirtina posėdžio darbotvarkę.

Pirmasis darbotvarkės klausimas – Dėl Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Benjamino Sakalausko atleidimo iš pareigų bei pavedimo laikinai eiti rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Administracijos direktorius atleidžiamas iš pareigų, pavedama jas laikinai eiti Daliai Nastajienei.

Iš Taryboje esančių partijų ir komitetų atstovų sudaryta tarybos balsų skaičiavimo komisija ir patvirtintas savivaldybės mero pavaduotojo skyrimo slapto balsavimo biuletenio pavyzdys. Meras Nikolajus Gusevas į mero pavaduotojo pareigas pasiūlė Tarybos narį Arnoldą Abramavičių. Slaptu balsavimu mero pavaduotoju patvirtinamas Arnoldas Abramavičius. Už jo kandidatūrą balsavo trylika tarybos narių, aštuoni prieš.

Į rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi pareigas meras pasiūlė Benjaminą Sakalauską. Benjaminas Sakalauskas patvirtinamas rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi. Už jo kandidatūrą balsavo keturiolika tarybos narių, septyni buvo prieš.

Pirmajame tarybos posėdyje buvo apsvarstyti ir kiti klausimai.

Petras Ivanovas
Nuotraukose: pirmojo iškilmingo rajono Savivaldybės tarybos akimirkos.
Vitalijaus Ščerbakovo ir Petro Ivanovo nuotraukos

DSC 1391 Large 1

DSC 1396 Large

DSC 1422 Large

DSC 1442 Large

DSC 1454 Large

DSC 1461 Large

DSC 1474 Large

DSC 1485 Large

DSC 1496 Large

DSC 1504 Large

DSC 1514 Large

DSC 1522 Large

DSC 1529 Large

DSC 1533 Large

DSC 1541 Large

DSC 1549 Large

DSC 1565 Large

DSC 1570 Large

DSC 1578 Large

DSC 1594 Large

DSC 1603 Large

DSC 1611 Large

DSC 1625 Large

DSC 1634 Large

DSC 1642 Large

DSC 1652 Large

DSC 1660 Large

DSC 1692 Large

DSC 1702 Large

DSC 1708 Large

DSC 1724 Large

DSC 1746 Large

DSC 1755 Large

DSC 1766 Large

DSC 1776 Large

DSC 1786 Large

iz7

iz7a

iz8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite