UTENOS POLICIJA DRONO PAGALBA SĖKMINGAI SURADO PONTONINĮ LIEPTĄ

0
23
407 60d61edc1e7a32d7e3a3f9e7f4cb4e89

Siekdamas diegti inovatyvias technologijas ir naudoti jas visuomenės saugumo, teisėtvarkos užtikrinimo, pagalbos asmenims teikimo atvejais, Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įsigijo bepilotę skraidyklę – droną.

Dronas buvo įsigytas už lėšas gautas iš tabako kompanijos „Filips Morris“, kurias ji skyrė už kovos su nelegaliais tabako gaminiais rezultatus.

Šių metų balandžio 11 dieną buvo gautas Utenos aps. VPK Zarasų r. PK kolegų prašymas atlikti galimai pavogto pontoninio liepto paiešką Luodžio ežere, Zarasų r. ir aplink esančioje teritorijoje. Šio pontoninio liepto kaina apie 20000 eurų.

Jau balandžio 12 dieną, Utenos aps. VPK pareigūnai pradėjo paiešką, tam buvo tinkamos ir oro sąlygos, kurios leido panaudoti skraidyklę. Paieška pradėta įvykio (liepto švartavimosi ir tuo pačiu dingimo) vietoje. Pirmiausia buvo išžvalgyta šiaurės rytų ir šiaurinė ežero pakrančių teritorija bei teritorija aplink salą, esančią prie Žagarinės kaimo. Vėliau paieškos darbai buvo tęsiami pietinėje Luodžio ežero pakrantėje. Ir jau po kelių minučių skrydžio, pakrantės nendrynuose priešais Sadausko salą pontoninis lieptas buvo surastas.

Tai buvo vienas pirmųjų sėkmingų skraidyklės panaudojimo atvejų. Tikimės, kad inovatyvių technologijų panaudojimas, dar ne kartą leis pareigūnams išsiaiškinti padarytas nusikalstamas veikas.

Utenos apskrities VPK

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite