EDUKACINIAI KERAMIKOS UŽSIĖMIMAI VAIKAMS IR JAUNIMUI

0
76
1. Tradicine moline svilpyne. Dekoruota rastais ir glazuruota. Vilmos Mickutės fotografija

Amatų centras Antazavės dvare, puoselėdamas senąsias tradicijas, gegužės 10 ir 17 dienomis, 15 val., organizuoja edukacinius keramikos užsiėmimus vaikams ir jaunimui.

Edukacinio užsiėmimo metu pristatomas tradicinis keramikos amatas. Užsiėmimas apima teorinę bei praktinę dalis. Užsiėmimo dalyviai supažindinami su senuoju keramikos amatu, dirbtuvėse eksponuojamais molio dirbiniais, molio savybėmis, naudojamais darbo įrankiais, lipdymo ir žiedimo technikomis, dekoravimo, glazūravimo bei degimo krosnyje procesais ir praktiškai patys išbando molio plastiką – minko, formuoja ir nusilipdo dubenėlį, švilpynę ar žiedžia puodynę, dekoruoja Zarasų kraštui būdingais tradiciniais raštais. Pasigamintus ir krosnyje išdegtus tradicinius keraminius dirbinius dalyviai pasiima sau.

Registracija į edukacinius užsiėmimus vyksta iki gegužės 9 d. telefonais (8 385) 56 180, 8 671 72 506 arba el. paštu tac@zarasai.lt

Darbo laikas: I-V, 10.00-18.00 val.
Adresas: Dvaro g. 17, 32260 Antazavės k.

Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite