DŽERALDAS, PATRICIJA IR DRAUGYSTĖ MENŲ DŪZGĖSE

0
23
DSC0001

Draugystė vaikams padeda augti, pažinti, atskleisti save, dalytis patirtimi ir paslaptimis, smagiai leisti laiką. Dažniausiai vaikai gali išvardyti po kelis ar keliolika draugų vardų ir jų draugystės istorijos būna įvairios.

Pasiklausyti istorijos apie žvėrelių draugystę balandžio 25 dieną Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos ugdytinius ir vyresniuosius Vaikų literatūros skyriaus lankytojus pakvietė knygų iliustratorė Aušra Kiudulaitė ir rašytojas Marius Marcinkevičius.

Jau ne vieną apdovanojimą pelniusią paveikslėlių knygą „Draugystė ant straublio galo“ pristatydami autoriai grakščiai ir žaismingai, vienas kitą keisdami klausytojams papasakojo pelytės Patricijos ir dramblio Džeraldo draugystės istoriją. Įtikino klausytojus, kad netgi labai skirtingi būdami gyvūnai ir žmonės gali draugauti. Vaikai suskaičiavo savo draugus ir papasakojo ką drauge su jais galima veikti.

Pasiklausę geras emocijas keliančios istorijos, pasigrožėję spalvingais paveikslėliais žaidė žaidimą „Jeigu aš būčiau…“, kurį ypač mėgo Patricija. Ji nuolat klausinėdavo ar Džeraldas būtų jos draugu, jeigu ji būtų kregždute, žuvimi ar laišku. Dramblys atsakydavo, kad prisitaikydamas taptų debesėliu, upe ar pašto ženklu.

Po linksmo žaidimo iliustratorė Aušra Kiudulaitė dalyvius pakvietė į kūrybines dirbtuvėles. Vaikai kūrė vokus-dramblio galvas. Rašė laiškus ir dėjo į vokus, išsiųs draugams.
Renginys – Ignalinos viešosios bibliotekos projekto „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei“ dalis, Zarasų viešoji biblioteka projekto partnerė.

Remia Lietuvos kultūros taryba

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

Logotipai 41303

 DSC0006

 DSC0009

 DSC0012

 DSC0052

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite