EUROPOS DIENA ZARASŲ VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE „VIENA EUROPA – VIENA ŠIRDIS“

0
15
Vėliava

Artėja Europos diena, kurią planuojame kaip ir kasmet paminėti kartu su Jumis. Europos dienos minėjimai tradiciškai yra skiriami pagrindinei Europos metų temai. 2019 metų pagrindinė tema – gegužės 26 d. vyksiantys Europos Parlamento rinkimai. Be to, 2019 metais Europos Komisija įgyvendina komunikacijos kampanijas „#EUandME“ ir „ES drauge saugiau“. 2019 metų gegužės 1 d. pažymėsime 15 metų Lietuvos narystės Europos Sąjungoje jubiliejų.

Zarasuose renginys, skirtas Europos dienai, vyks gegužės 9 dieną nuo 10 val. iki 13 val. Zarasų viešosios bibliotekos vidiniame kieme ir renginių salėje. Kviečiame visus prisijungti ir smagiai paminėti Europos dieną, dalyvaujant gerumo akcijose, klausantis naujienų apie ES ateitį, dalyvaujant vaikų bei jaunimo žaidimuose, kūrybinėse dirbtuvėse.

Ilgėjančios pavasario dienos iškrapšto mus į kiemą, į gamtą, o čia jau randasi kitų darbų ir veiklos. Nuostabus jausmas – tas pavasariškas nerimas… Gamtos virsmo ratas įsuka ir nepaleidžia. Randasi naujos jėgos, nauji sumanymai, planai, tvarkyti, sodinti, puošti. Visus kviečiame dalyvauti kasmetinėje sodinukų mainų mugėje „Sau ir draugui“. Atsineškite sodinukų ir dalinkitės su kitų išaugintais sodinukais.

Sodinukų mainų mugė vyks vidiniame bibliotekos kiemelyje nuo 10 val.

Vaikams bus organizuojamos įvairios aktyvios veiklos. Vyks piešinių konkursas ant asfalto, kūrybinės dirbtuvėlės, žaidimai. Mediatekoje jaunimui bus demonstruojami #EUandME kampanijos filmukai.

Diplomatas, ambasadorius Algimantas Rimkūnas pasakos apie Europos Sąjungos politiką, artėjančių rinkimų į EP dalyvavimo svarbą. Savo asmenine „#EUandME“ istorija dalinsis Europos Sąjungos Regionų komiteto viceprezidentas Arnoldas Abramavičius. „Mūsų istorija: # EUandMY apie darbą Euroscoloje ir MEPA projekte pristatys Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokytoja Daiva Matijošienė ir abiturientų komanda. Dovydas Mazaliauskas, Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės posto vyr. inspektorius, vienas iš knygos „Žmonės, kurie saugo Europą“ herojų, supažindins su knyga.

Vyks gyvo garso Valentino Abariaus ir grupės iš Kėdainių koncertas. Ir dar visokių staigmenų.

Renginio pabaigoje numatoma fotosesija. Pažymint Lietuvos įstojimo į ES 15 metų jubiliejų po bibliotekos priestato balkonu bus fotografuojama 15-kos skaičiaus gyvoji kolona.
Visi esate laukiami gegužės 9 dieną Europos dienos renginiuose!

Projektą „Viena Europa – viena širdis“ remia Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Saulutė Pelekienė, projekto vadovė, Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite