MERAS SUSITIKO SU TURMANTO SENIŪNIJOS GYVENTOJAIS

0
21
1

Turmanto seniūnija atoki Lietuvos Respublikos seniūnija. Ji ribojasi su Baltarusija ir Latvijos Respublika. Išskirtinis šios seniūnijos savitumas – daugiatautiškumas. Čia gyvena rusai, lenkai, baltarusiai, ukrainiečiai, latviai, totoriai. Lietuvių čia – mažuma. Seniūnijoje net kelių tautų tradicijos persipynė ir kasdienėje aplinkoje, ir buityje. Čia gražiai sugyvena ir turtina viena kitą įvairios kultūros.

Seniūnijoje problemų dėl tautybių ir religijų gausos niekada nekilo ir nekyla. Čia žmonės nepriklausomai nuo tautybės, kaip ir kitose rajono seniūnijose, sprendžia tas pačias problemas. Žmones jaudina nedarbas, socialinė parama, kaimų ir miestelių tvarkymas bei kitos problemos.

Apie tai turmantiškiai kalba su meru gyventojų priėmimo metu. Apie tai jie su rajono vadovu kalbėjo ir šį sykį. Tik šį sykį gyventojų priėmimas buvo kitoks. Ne gyventojai vyko į Zarasus, o meras atvyko pas gyventojus. Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas su Turmanto seniūnijos gyventojais susitiko darbo ir gyvenamosiose vietose. Svečias aptarė su turmantiškiais aktualias seniūnijoje teisėtvarkos, aplinkos gražinimo, verslo plėtojimo ir kitas aktualius problemas, atsakė į šio krašto žmonių klausimus. Gyventojai domėjosi investicijų plėtojimu, verslo skatinimu, vietos kelių remontu ir kitomis aktualiomis problemomis. Šiuose pokalbiuose dalyvavo ir Turmanto seniūnijos seniūnas Stanislovas Stankevičius.

Susitikimų dalyviams meras palinkėjo būti pilietiškiems, domėtis ir aktyviai dalyvauti ne tik rajono, bet šalies politiniuose procesuose.

Šių turiningų susitikimų metu meras Nikolajus Gusevas padovanojo Lietuvos Respublikos vėliavas Turmanto sentikių religinei bendruomenei, Turmanto rusų bendruomenei ir Lietuvos lenkų sąjungos Zarasų skyriui.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje: rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas susitiko su Lietuvos lenkų sąjungos Zarasų skyriaus pirmininke Teresa Narkevičiene.

Autoriaus nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite