ZARASIŠKIU SPORTO PROFESIONALŲ PERGALĖS

0
43
IMG 4850

Lietuvos sporto entuziastų dėmesys prikaustytas prie šios sporto šakos. Geresnės karjeros Lietuvos ledo ritulio legendos negalėjo įsivaizduoti. Mūsų šalies ledo ritulininkai sėkmingai iškovojo istorinį kelialapį į pasaulio IA diviziono čempionatą. Jame lietuviai žais pirmą kartą istorijoje.

Zarasiškius nuolat domina ledo ritulininkai ir todėl, kad į rinktinę pretendavo ir mūsų žemietis Kostas Gusevas. Kostas visą sezoną stabiliu žaidimu džiugino šios sporto šakos entuziastus Latvijos HK Ryga (MHL), Rusijos aukščiausioje jaunimo lygoje. Tačiau jaunimo lygoje Kostui tai paskutinis sezonas. Jaunuolio siekis – užsivilkti nacionalinės rinktinės marškinėlius. Ši zarasiškio svajonė išsipildė ir jis tapo Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėju. Tai didelė ir šauni zarasiškio pergalė.

Gynėjas iš Zarasų pasaulio čempionate demonstravo meistriškumą ir sugebėjimus ir kovojo pasaulio IA diviziono čempionate.

Tiesa, Lietuvos ledo ritulio rinktinė pralaimėjimais pradėjo pasaulio čempionato IA diviziono kovas Kazachstane, Po šių pralaimėjimų rinktinės kapitonas Dainius Zubrus teigė, kad ši mūsų jauna šalies rinktinė gali žaisti geriau. Lietuvos žaidėjai puikiai pasiruošę, kupini jėgų ir dar savo sugebėjimus pademonstruos. Sportą visada lydi ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai. Jie dažnai dar labiau užgrūdina ir suteikia daugiau jėgų. Lietuvos ledo ritulininkų dalyvavimas šiame pasaulio čempionate yra didelis pasiekimas.

Džiaugiamės, kad gynėjas Kostas Gusevas iš Zarasų pasaulio čempionate gina Lietuvos garbę ir garsina mūsų šalį bei Zarasus.

Zarasai išugdė ir daugiau profesionalaus sporto entuziastų. Savo pergalėmis džiugina ledo ritulininkas zarasiškis Elvinas Karla. Elvinas sėkmingai žaidė Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur rungtyniauja USPHL lygoje, atstovaudamas „Potomac Patriots“ ekipai. Elvinas irgi buvo pretendentas į Lietuvos rinktinę. Tačiau jam šį sykį nepasisekė. Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės vartų jam neteks ginti.

Arūnas Zavackas

Zarasų sporto centro sporto instruktorius
Nuotraukos iš asmeninio Kosto Gusevo archyvo.

IMG 4851

IMG 4901

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite