SPAUDOS ATGAVIMO, KALBOS IR KNYGOS DIENA DUSETOSE

0
18
IMG 20190507 095858

Dusetų K. Būgos bibliotekoje gegužės 7 d. buvo paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygų diena. Bibliotekininkė Vanda popietę pradėjo Violetos Palčinskaitės eilėraščiu „Spalvota knygelė”.

„O spalvotoji knygele,
vesk mane į savo šalį.
Savo šalį stebuklingą,
kur žiedais į žemę sninga,
kur žvaigždėm į žemę lyja… ”

Su priešmokyklinio ugdymo vaikučiais vyko pokalbiai apie kalbą ir knygą. Kalbėjome, kodėl lietuvių kalbą reikia saugoti ir gerbti taip pat, kaip saugome ir gerbiame Lietuvos vėliavą. Prisiminėme dramatišką lietuviškos knygos kelią ir tuos, kuriems turime būti dėkingi už tai, kad šiandien kalbame savo gimtąją lietuvių kalba.

Mokytoja Lena Budzilienė priešmokyklinio ugdymo vaikučius supažindino su Birutės Žeimienės knygele „Abėcėlės šventė”. Abėcėlė – tai visos tam tikros kalbos raidės, kurios leidžia mums skaityti ir rašyti. Raidės gali būti didžiosios ir mažosios. Kiekvienas žmogus turi jas išmokti. Vaikams buvo parodyta, bibliotekai dovanota Lino Brogos 1924 metų knyga „Eglė žalčių karalienė”. Skaitėme Vytės Nemunėlio knygelę „Meškiukas Rudnosiukas”. Perskaitę knygelę, vaikams buvo užduoti klausimai, kur Meškiukas Rudnosiukas eis rugsėjo 1-ąją, kas sugėlė Meškiuką ir t.t. Už teisingus atsakymus bibliotekininkė pavaišino vaikus saldėsiais.

Projektą sumanė ir įgyvendino Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius bendradarbiaudamas su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka. Sąrašo pristatymą visuomenei gegužės 7 d., Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, tradicinės akcijos „Lietuva skaito“ metu, rėmė Lietuvos leidėjų asociacija.

Vanda STEPANAVIČIENĖ,
Dusetų K.Būgos bibliotekos bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

IMG 20190507 100312

IMG 20190507 100750

IMG 20190507 102759

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite