UŽ MELAGINGUS TARNYBŲ IŠKVIETIMUS – DIDELĖS PINIGINĖS BAUDOS

0
23
polic

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai perspėja gyventojus apie gresiančias pinigines baudas už melagingus skambučius bendruoju pagalbos telefonu 112.

Per 2018 m. Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai 14 asmenų surašė administracinių nusižengimų protokolus už melagingus skambučius bendruoju pagalbos telefonu 112. Tik vienam iš šių asmenų skirtas įspėjimas, vienam asmeniui skirta 100 Eur dydžio bauda, devyniems asmenims skirta 200 Eur dydžio bauda, vienam asmeniui skirta 300 Eur dydžio bauda, o likusiems dviem asmenims skirta net 1100 Eur dydžio bauda.

Per 2019 metų sausio-gegužės mėnesius Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai jau 3 asmenims surašė administracinių nusižengimų protokolus už skambinimą į bendrąjį pagalbos centrą sąmoningai suprantant, kad nėra jokio pagalbos poreikio ir taip trukdant tarnybų veiklą. Vienam asmeniui teismo nutarimu skirta net 1100 Eur dydžio bauda.

Visais atvejais asmenų pasiteiravus, ar jiems reikalinga pagalba, šie atsisakydavo, teigdavo, jog jokios pagalbos jiems nereikia ir, pavyzdžiui, prašydavo parvežti namo, arba paskambinę tiesiog tylėdavo ir nieko nesakydavo.

Pareigūnai primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą, žinant, kad pagalba nereikalinga, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų; už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite