KVIEČIAME – BUS ATRADIMŲ IR MALONIŲ ĮSPŪDŽIŲ

0
17
Muzieju naktis baneris 1181 787

Zarasų krašto muziejus gegužės 18 d., šeštadienį, bus atviras lankytojams nuo 10 iki 24 valandos. Kasmet tądien Tarptautinės muziejų tarybos iniciatyva švenčiama Tarptautinė muziejų diena. Nuo 2005 metų rengiama tarptautinė muziejų bendruomenės akcija ,,Europos muziejų naktis“. Mūsų muziejus taip pat yra įsitraukęs į šią akciją ir organizuoja renginius, skirtus lankytojams tokiu metu, kai paprastai muziejai jau būna uždaryti. Šiųmetė tema – ,,Muziejai kaip kultūros ašys: tradicijos ateitis“.

Ta proga numatyta įvairi ir įdomi Muziejų nakties Zarasuose pažintinės bei edukacinės veiklos programa. Lankytojus kviečiame susipažinti su išskirtine archeologinių radinių paroda ,,Zarasų ir apylinkių archeologiniai radiniai“ iš Lietuvos nacionalinio muziejaus. Tik šį vakarą vyks Zarasų muziejaus neseniai restauruoto unikalaus žydų šventosios knygos Toros (hebr. תורה = Torah, Mozės Penkiaknygė) fragmento eksponavimas. Nuo 18 iki 22 val. vyks medžio drožėjo tautodailininko Eriko Čypo ir riešinių bei papuošalų kūrėjos Daivos Čypienės edukaciniai užsiėmimai.

Na, o tie, kurie mėgsta žavėtis naktiniais Zarasais ir gauti naujų patirčių, 21.30 val. kviečiami į paslaptingą ekskursiją-pasivaikščiojimą su muziejaus gidu Kazimiero Būgos gatve atrandant istorijos ir kultūros įdomybes, žvelgiant į praeitį bei siejant dabartį. Tarp Muziejaus nakties renginių atgaivą ras ir tie, kuriuos užburia vakaro muzika, – turės progą klausytis žvakių šviesoje gražių melodijų. Be to, zarasiškiai ir miesto svečiai naktinėdami iki 24.00 valandos galės dalyvauti ekskursijose po Muziejų, susipažinti su ekspozicijomis, bendrauti.

Visi renginiai nemokami. Maloniai kviečiame apsilankyti.
Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite