APTARTA VŠĮ ZARASŲ LIGONINĖS VEIKLA

0
37
min news zrs 428 zarasuligonine

VšĮ Zarasų ligoninėje susiklostė sudėtinga situacija. Ligoninę palieka gydytojai, dėl to čia negali užtikrinti teikiamų paslaugų. Gaunami nusiskundimai, kad medikai yra ne visada mandagūs, paslaugūs ir dėl to neigiamai vertinama paslaugų kokybė ir medikų darbas.

Rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo iniciatyva buvo surengtas susitikimas su VšĮ Zarasų ligoninės direktoriumi Valdu Guobiu. Šiame pasitarime taip pat dalyvavo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas ir administracijos atsakingi specialistai. Šio susitikimo metu direktoriui buvo išsakytos pretenzijos ir jis įpareigotas operatyviai spręsti susidariusią situaciją.

Direktorius Valdas Guobys kalbėjo su kokiais dideliais iššūkiais šiandien susiduria VšĮ Zarasų ligoninė. Pati didžiausia problema – gydytojų specialistų trūkumas rajono ligoninėje. Meras pabrėžė, kad reikia ne tik stengtis pritraukti gydytojus, bet dar svarbiau užtikrinti dabar teikiamų paslaugų kokybę. Pasitarime buvo pabrėžta, kad VšĮ Zarasų ligonei buvo pavesta užtikrinti Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos paslaugų teikimą nuo 2019 m. balandžio 1 d. (šis terminas ne kartą buvo atidėtas), tačiau rajono Savivaldybės tarybos sprendimas nebuvo įgyvendintas, dėl ko Valdas Guobys buvo įspėtas dėl netinkamo darbo pareigų vykdymo.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2019 m. balandžio 17 d. sprendimu Nr. KS-122 pripažino, kad VšĮ Zarasų ligoninės direktorius Valdas Guobys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 2 punkto bei 11 straipsnio 1 ir 2 dalių nuostatas. Dėl to rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas teisės aktų nustatyta tvarka priėmė teisės aktų reglamentuotus sprendimus.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite