APTARĖ VALSTYBĖS SIENOS APSAUGOS TARNYBOS IR RAJONO SAVIVALDYBĖS BENDRADARBIAVIMO PERSPEKTYVAS

0
25
nuotrauka pasienio

Zarasų rajono savivaldybėje lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas, generolas Renatas Požėla, jo pavaduotojas Antanas Mantvydas ir VSAT Ignalinos pasienio rinktinės vado pavaduotojas Artūras Jatulis. Svečiai susitiko su rajono Savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu, aptarė tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvas. Taip pat kalbėjo ir apie pasieniečio profesijos propagavimą, tarnybos populiarinimą, santykius su vietos bendruomenėmis, jų svarbą, taip pat gvildeno pasienio pareigūnų vykdomas prevencijos priemones.

VSAT vadas, generolas Renatas Požėla pasidžiaugė glaudžiu pasieniečių ir savivaldybės bendradarbiavimu. Pasitarimo metu buvo teigiamai įvertinta Zarasų rajono savivaldybės ir Ignalinos pasienio rinktinės bendradarbiavimo sutartis.

Sutartyje sėkmingai vykdomos numatytos priemonės: sutarties šalys teikia viena kitai pagalbą organizuojant ir vykdant ugdomuosius, pilietiškumo, patriotiškumo, fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo, administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo renginius bei projektus. Taip pat dalijasi gerąja patirtimi, o informaciją apie bendrus renginius ir veiklas atstovai skelbia žiniasklaidos priemonėse.

Rajono Savivaldybė skatina bendruomenę glaudžiau bendradarbiauti su rinktine ir jos struktūriniais padaliniais organizuojant bendrus kultūrinius, sportinius, edukacinius bei kitus renginius. Siekiant užtikrinti viešąją tvarką rinktinė turi galimybę neatlygintinai naudotis miesto vaizdo stebėjimo sistemos duomenimis.

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, kalbėdamas apie tokio bendradarbiavimo svarbą, pažymėjo, kad jis savivaldybei yra labai naudingas ir svarbus. Bendruomenėje didėja pasitikėjimas pasieniečiais, žmonės visada sulaukia jų pagalbos ir paramos. Pasienio pareigūnai talkina zarasiškiams nelaimių metu, įgyvendina nusikalstamų veikų prevencijos priemones. Labai svarbu, kad pasieniečiai atlieka visuomenės švietimo darbą, aiškina, kad kontrabanda yra gėdingas reiškinys ir neigiamai veikia mūsų ekonomiką. Pasak mero, džiugu, kad daug dėmesio pasieniečiai skiria bendruomenėms ir pasienyje gyvenantiems žmonėms ir kuria gražias bendradarbiavimo tradicijas. Šio pasitarimo metu aptarti ir Savivaldybės ir VSAT bendrų priemonių ir renginių organizavimo klausimai.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje: (iš kairės į dešinę) Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Antanas Mantvydas, rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas, generolas Renatas Požėla ir VSAT Ignalinos pasienio rinktinės vado pavaduotojas Artūras Jatulis.

Autoriaus nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite