ZARASŲ IR APYLINKIŲ ARCHEOLOGINIAI RADINIAI

0
44
20190517 142534 1

Zarasų krašto muziejuje Europos muziejų nakties proga atidaryta Zarasuose ir rajono apylinkėse rastų archeologinių radinių paroda, gauta iš Lietuvos nacionalinio muziejaus.

Parodą sudaro 43 atsitiktinai aptikti radiniai Golubiškių, Velikuškių, Liaudiškių, Maniuliškių, Savičiūnų, Šišponiškių, Vosgėlių piliakalniuose, Eikotiškio kapinyne, Drageliškių gyvenvietėje, Garveliškėje, Saločiuose, Vencavuose, Dusetose ir kitose rajono vietose.

Tai segės, sidabrinė ir žalvarinė sagtys, akmeniniai ir geležiniai kirviai, kauliniai adikliai, žalvarinė antkaklė kūginiais galais, žalvarinės įvijos bei kiti papuošalai, žiestų molio puodų šukės bei kitokie įdomūs radiniai. Jie gerai išsilaikę ir byloja apie Zarasų krašte gyvenusių mūsų protėvių kultūrą, gyvenimo būdą, buitį.

Tokia paroda Zarasų krašto muziejuje surengta pirmą kartą. Nors eksponuojama palyginti nedaug radinių, bet jie patraukia savo liudijimu apie akmens, žalvario ir kitus amžius. Tikimės, archeologiniai radiniai sudomins zarasiškius ir miesto svečius.

Paroda veiks iki birželio 12 d.

Vasilijus Trusovas, muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite