ŠILUMOS TINKLŲ STATYBA ROKIŠKYJE IR ZARASUOSE

0
18
zenklas 319b5d234a9d649242fd9227df19c3f8

Šią vasarą AB „Panevėžio energija“ vykdo ne tik šilumos tinklų rekonstrukcijas – atnaujina susidėvėjusius šilumos tiekimo vamzdynus Zarasuose, Rokiškyje, bet ir įgyvendina naują projektą – miestuose tiesiamos naujos šilumos trasos. Iš viso bus sumontuoti 915 metrų ilgio pramoniniu būdu izoliuoti šilumos tiekimo vamzdynai, kurie prisijungs prie miestų centralizuotos šilumos tiekimo sistemos. Naujos šilumos trasos suteiks galimybę naujiems vartotojams prisijungti prie centralizuoto šilumos tiekimo tiek Zarasuose, tiek Rokiškyje bei padidins šilumos tiekimo patikimumą vartotojams.

Šilumos tinklų statybai Rokiškyje ir Zarasuose finansuoti skirta iki 50 proc. projekto vertės parama pagal Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ priemonę „Šilumos tiekimo tinklų modernizavimas ir plėtra“. Projekto „ Šilumos tinklų statyba Zarasuose ir Rokiškyje“ vertė – 280 tūkst. eurų.

AB „Panevėžio energija“ projekto viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Ukmergės inžinerija“ pagrindinius darbus Rokiškyje jau baigė – nutiesti 365 metrų ilgio šilumos tiekimo nauji vamzdynai prijungti prie integruoto miesto tinklo. Šiuo metu atliekami Taikos gatvės aplinkos sutvarkymo darbai. Investicijos į naujus Rokiškio šilumos tinklus sudarys apie 134 tūkst. eurų.

Antro etapo metu darbai bus vykdomi Zarasuose, D. Bukonto gatvės, Sėlių aikštės zonose. Iki naujo šildymo sezono pradžios bus nutiesti nauji 550 metrų ilgio šilumos tiekimo vamzdynai. Naujų šilumos tinklų statyba kainuos 146 tūkst. eurų. Darbų rangovas UAB „Ukmergės inžinerija“ projektą įsipareigojęs baigti iki 2020 metų vasaros.

Pasak AB „Panevėžio energija“ generalinio direktoriaus Petro Diksos, nutiesus naujas šilumos trasas ir įvertinus centralizuoto šilumos tiekimo privalumus, nauji vartotojai galės tapti „Panevėžio energija“ klientais. Prie naujų šilumos trasų planuoja prisijungti du nauji 0,55 MW galios vartotojai Zarasuose, 0,35 MW galios šilumos prireiks daugiabučio namo naujakuriams Rokiškyje. Didėjantis vartotojų skaičius leis efektyviau vartoti šilumą, mažės šilumos perdavimo nuostoliai. Projekto metu nutiestos trasos bus skirtos centralizuoto šilumos tiekimo tinklui sužiedinti ir naujiems vartotojams pajungti, taip pat patikimesniam šilumos tiekimui užtikrinti. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite