LAPĖS IR DRAMBLIO DRAUGYSTĖ SALAKE

0
36
1

Besparnis būtų gyvenimas / Tuščias, niūrus, vienareikšmis, / Jeigu jo nenušviestų vaiko šypsnys…, – apie vaikus rašė poetas Justinas Marcinkevičius. Kad šypsenos dažniau šviestų vaikų veiduose jiems reikia švenčių, paskatinimų, šiltų žvilgsnių, bendravimo.

Birželio 3-ioji Salake buvo šypsenų, draugiškų žvilgsnių ir gerų emocijų diena. Bibliotekoje vyko renginys skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Į šventę sugūžėjo nuo ikimokyklinukų iki septintokų atlydėtų mokytojų, neatsiliko mamos ir močiutės.

Visi susidomėję stebėjo Salako pagrindinės mokyklos teatriuko studijos jaunųjų aktorių spektakliuką. Jį pagal Aldonos Liepienės scenarijų „Baltoji skruzdėlytė“ režisavo studijos vadovė pedagogė Dalia Baubinaitė. Žiūrovai, stebėję jaunųjų aktorių vaidybą suprato, kad nebūtina visiems būti vienodiems, taikytis prie daugumos. Tikri draugai mylės ir priims tokį koks esi.

Po spektaklio Lietuvoje ir užsienio šalyse žinoma iliustratorė Aušra Kiudulaitė pristatė paveikslėlių knygą „Laimė ir lapė“, papasakojo jos atsiradimo istoriją. Kvietė šventės dalyvius papasakoti kas jiems yra LAIMĖ. Atsakymų išgirdome įvairių, kad vieniems – atostogos, kitiems – geri draugai, šeima, močiutės blynai su kvepiančia braškių uogiene, mokytojai – gerai besimokantys ir knygas mėgstantys vaikai.

Po pokalbių jaunesnieji dalyviai įsikūrę ant grindų, vyresnieji prie stalų kūrė koliažus. Išlaisvinę savo fantaziją prikūrė įvairiausių kūrinių kūrinėlių. Ir ko tik čia nebuvo – burlaiviai naktį plaukiojantys ežere, nuostabiausi ir keisčiausi augalai, dar nežinomi gyvūnai, įvairūs statiniai, ant tvorų sutūpę katinai … Visko ir neišvardinsi. Kūrinių autoriai pristatė savo darbus, papasakojo apie kilusius sumanymus ir jų įgyvendinimą.

Pasidžiaugę savo ir draugų kūrinėliais, aplodismentais ir saldžiomis vaišėmis, bendravimu su iliustratore Aušra Kiudulaite ir draugais, bibliotekininkės Danutės pakviesti lankytis bibliotekoje ir vasarą skaityti knygas, šventės dalyviai atsisveikino iki kito susitikimo.

Renginys projekto „Kūrybiniai tridieniai Zarasų viešojoje bibliotekoje ir padaliniuose“ dalis.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba
Zina Černovienė, projekto vadovė
Nuotraukos autorės

Vyko Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas renginys. Jį rengė Zarasų viešoji biblioteka ir Salako padalinys, Salako pagrindinė mokykla, Salako kultūros

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

20190603 132053 1024x576

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite