TARĖSI DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS ZARASŲ PADALINIO VEIKLOS OPTIMIZAVIMO

0
63
mid news zrs 428 m1

Šiemet Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) atlieka savo padalinių veiklos optimizavimą. VMI struktūrinius pokyčius lemia nuo 2019 m. sausio 1 d. įsigalioję Viešojo administravimo įstatymo pakeitimai bei nauja Valstybės tarnybos įstatymo redakcija.

Vadovaujantis šiais teisės aktais, vyksta pasikeitimai VMI bei apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų struktūrose. Šis procesas taip pat palies visus kiekvienoje savivaldybėje esančius VMI poskyrius. Jau dabar žadama, kad dėl šių pokyčių mokesčių mokėtojų aptarnavimas ir paslaugų teikimas nenukentės.

Aptarti VMI Zarasų poskyrio veiklos optimizavimo su Zarasų rajono savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu atvyko Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Aldas Skvarnavičius, Mokestinių prievolių departamento Pirmojo skyriaus vedėjas Darius Kučinskas, Zarasų poskyrio vedėja Daiva Kelečienė.

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Aldas Skvarnavičius susitikimo metu papasakojo, kad šiuo metu įgyvendinami pokyčiai – perskirstyti darbo krūvius taip, kad VMI specialistai mokesčių mokėtojus aptarnautų ne pagal teritoriją, kaip yra iki šiol, o pagal jų atliekamas funkcijas. Vykdant šį funkcijų perskirstymą prioritetas bus teikiamas mokesčių mokėtojams, siekiant užtikrinti, jog pastarieji dėl VMI vidaus pokyčių nepatirtų jokių nepatogumų. Šie svarbūs pokyčiai reikalingi, kad būtų efektyviau panaudoti turimi finansiniai bei žmogiškieji resursai. Tikimasi, kad po šių pasikeitimo žymiai padidės darbuotojų kompetencija ir bus dar racionaliau panaudojamos valstybės lėšos. Viršininkas pabrėžė, kad jų institucija visada palaiko dialogą su savivaldybių vadovais ir kartu ieško bendrų sprendimų.

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas atkreipė svečių dėmesį į tai, kad optimizavimas turi taupyti ne tik lėšas, bet ir gerinti paslaugų prieinamumą žmonėms, darbuotojų darbo sąlygas ir užtikrinti jiems socialines garantijas. Pavyzdžiui, iškėlus banko skyrius iš Zarasų, mūsų žmonės patyrė daug nepatogumų. Buvo atleisti darbuotojai, o zarasiškiams dėl įvairiausių banko paslaugų tenka dabar vykti į Visaginą ar Uteną. Rajonas sensta, ne visiems lengva patekti į šiuos miestus. Pasak mero, jaudina mus ir poskyrio darbuotojų likimas, nenorėtume, kad patyrę ir kvalifikuoti darbuotojai netektų darbo ir papildytų bedarbių gretas arba vyktų darbo ieškoti kitose savivaldybėse. Viršininkas Aldas Skvarnavičius dar sykį patikino, kad paslaugos zarasiškiams nenukentės ir ateityje veiklos prioritetas lieka tas pats – geresnis mokesčių mokėtojų aptarnavimas. Nenukentės ir poskyrio darbuotojai, dėl optimizavimo jie nebus atleidžiami.

Šio susitikimo metu buvo aptartos ir kitos aktualios mokesčių surinkimo problemos, ypač atkreiptas dėmesys į mokesčių vengimo atvejus, gyventojų užimtumo skatinimą. VMI atstovai papasakojo apie vykdomas priemones, ateities planus šioje srityje. Visi buvo vieningos nuomonės – šiame darbe būtina skatinti visuomenės sąmoningumą, pilietiškumą.

Šiame pasitarime taip pat dalyvavo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – pasitarimo dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos Zarasų padalinio veiklos optimizavimo akimirkos.

mid news zrs 691 m2

mid news zrs 752 m2a

mid news zrs 924 m3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite