ZARASO EŽERO SALĄ SUDREBINS 1300 BALSŲ JĖGA

0
20
Dainu svente 2019 04

Šiais metais Lietuva mini 150-ies metų sukaktį, kai gimė Juozas Naujalis. Kartu su visa Lietuva įspūdinga Rytų Aukštaitijos dainų švente „Dàinų dainelę“ šią sukaktį minės ir kurortiniai Zarasai. Daugiau nei 50 chorų, daugiau nei 1300 dalyvių iš Klaipėdos, Šiaulių, Naujosios Akmenės, Marijampolės, Varėnos, Pasvalio, Panevėžio, Ukmergės, Elektrėnų, Kupiškio, Alytaus, Utenos, Zarasų rajonų, Kauno, Vilniaus miestų, daugiau nei 3 valandos įspūdingo reginio ir kiekvieno širdį paliesiančių dainų tekstų. Zaraso ežero sala jau kurį laiką neturėjo tokios apimties kultūrinio renginio.

Birželio 15 d. 17.00 val. iškilmingi daudyčių garsai pakvies jus į šventės pradžią. Zaraso ežero salos Didžiajame slėnyje atlikėjai – choristai ir šokėjai – pasikeis vietomis su žiūrovais ir užims visą kalno šlaitą. Į dirigento vietą pirmasis stos profesorius Lionginas Abarius. Repertuare profesionaliosios lietuvių muzikos pradininko, kompozitoriaus ir dirigento Juozo Naujalio kūriniai. Skambės ne tik Didysis slėnis, skambės visas miestas ir jo pakraščiai.

Beveik pusantro tūkstančio dalyvių balsų jėga užburs kiekvieną žiūrovą ir klausytoją. Ugnis, šviesos efektai, jaudinanti muzika ir šokiai garantuos nepamirštamas emocijas. Jas kūrė ir jums dovanos šventės režisierė, baletmeisterė, Respublikinių dainų švenčių Kalnų parko dalies vyriausioji režisierė Leokadija Dabužinskaitė.

Kodėl dainų šventė ir kodėl Zarasuose? Šios dainų šventės iniciatorius ir programos sudarytojas – Lionginas Abarius, Zarasų miesto garbės pilietis, Respublikinių dainų švenčių konsultantas, Gedimino ordino ir vyriausybės kultūros premijos laureatas. Jo šaknys čia, o ten kur šaknys, ten ir traukia sugrįžti. Sugrįžkite ir Jūs.

Šventės organizatorius – Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras. Šventės partneris – Lietuvos Nacionalinis kultūros centras. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, taip pat Lietuvos Nacionalinio kultūros centro bei Zarasų rajono savivaldybės. Renginio rėmėjai: AB „Panevėžio energija“, UAB „Vidginta“, UAB „Vasaknos“.

Dainu svente 2019 03

Dainu svente 2019 06

Dainu svente 2019 10

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite