ZARASŲ SOCIALINĖS GLOBOS NAMAMS ĮTEIKTAS EQUASS ASSURANCE KOKYBĖS SERTIFIKATAS

0
35
mid news zrs 848 EQUASS sertifikato įteikimas

2017 metais liepos mėnesį Zarasų socialinės globos namai priėmė kvietimą dalyvauti VšĮ Valakupių reabilitacijos centro vykdomo projekto „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas, taikant EQUASS kokybės sistemą“ atrankoje. Mūsų įstaiga atitiko visus keliamus reikalavimus ir mums buvo suteikta galimybė mėginti sertifikuotis EQUASS Assurance kokybės ženklui.

EQUASS Assurance – tai Europos reabilitacijos platformos iniciatyva sukurta sertifikavimo, mokymo ir konsultavimo sistema, kuri padeda įgyvendinti Savanoriškos Europos socialinių paslaugų kokybės sistemos (Voluntary European Quality Framework for Social Services) reikalavimus. Pagal EQUASS programas teikiamos visapusiškos paslaugos kokybės gerinimo, skatinimo, pripažinimo ir sertifikavimo srityse, kuriose laikomasi socialinėms paslaugoms Europoje keliamų kokybės reikalavimų. EQUASS iniciatyva siekiama socialinių paslaugų sektoriaus plėtros, skatinant paslaugų teikėjus gerinti kokybę, nuolat tobulėti, mokytis ir vystytis, kad paslaugų vartotojams visoje Europoje būtų garantuotos kokybiškos paslaugos. Socialines paslaugas teikiančios organizacijos turi galimybę įsitraukti į išorinį savo teikiamų paslaugų vertinimą Europos lygmenyje. Įstaiga, gavusi EQUASS kokybės sertifikatą, įrodo, kad įstaigos teikiamos paslaugos atitinka Europos socialinių paslaugų teikimo standartus.

EQUASS kokybės sertifikatas suteikiamas, jeigu įstaiga teikia paslaugas vadovaujantis EQUASS kokybės principais:
•lyderystė
•personalas
•teisė
•etika
•partnerystė
•dalyvavimas
•orientacija į asmenį
•kompleksiškumas
•orientacija į rezultatus
•nuolatinis gerinimas

Zarasų socialinės globos namų bendruomenei siekti EQUASS Assurance kokybės ženklo buvo nemenkas iššūkis. Visas EQUASS kokybės standarto diegimo procesas truko šiek tiek daugiau nei metus. Bendrame susirinkime visi darbuotojai buvo supažindinti su EQUASS kokybės standarto principais, dalyvavo anketinėje apklausoje. Anketinės apklausos pagalba buvo sudarytas EQUASS diegimo planas. Viso EQUASS diegimo etapo laikotarpiu kartu su mumis buvo konsultantė Jūratė Tamašauskienė. Ji teikė reikalingą informaciją, palaikė ir motyvavo įstaigos darbuotojus taikyti naujas praktikas, pasirengti reikalingus dokumentus, susijusius su mūsų globos namų atitikimu EQUASS kokybės reikalavimams. Visus šiuos metus, gyventojai ir darbuotojai įdėjo daug pastangų, kad mūsų globos namuose būtų įdiegtas EQUASS standartas, prisidėjo prie teikiamų paslaugų gerinimo. Kovo 25-26 dienomis globos namuose buvo atliktas išorės auditas. Išorės auditą atliko patyręs auditorius Evaldas Darškus, jam talkino auditoriai Natalija Markovskaja ir Giedrė Martinaitienė. Išorės auditas atliekamas siekiant nustatyti ar globos namai vykdo EQUASS kriterijus ir pasiekia pagrįstų, aktualių rezultatus. Dvi dienas auditoriai dirbo mūsų globos namuose, jie peržiūrėjo pagrindinius dokumentus, bendravo su darbuotojais, gyventojais, gyventojų artimaisiais, globos namų partneriais.

Ir pagaliau, gegužės 9 dieną, po pusantrų metų EQUASS diegimo darbų, įdėto daug ir kruopštaus darbo, EQUASS Assurance sertifikatą Zarasų socialinės globos namų direktorei Daivai Dūdėnienei įteikė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir Valakupių reabilitacijos centro direktorė Tatjana Ulbinienė. Džiugu, kad Europos mastu mūsų globos namų veikla vertinama labai gerai. Didelis ačiū visiems darbuotojams ir gyventojams už pasiaukojimą, už naujas idėjas, už asmeninį indelį, prisidedant prie EQUASS kokybės standarto diegimo. EQUASS sertifikavimo kriterijus atitinkanti organizacija sertifikuojama trejiems metams. EQUASS sertifikuotos organizacijos yra įpareigotos kiekvienais metais pranešti apie veiklos efektyvumą, pažangą ir plėtrą. EQUASS sistemą ir jos veikimą prižiūri EQUASS apdovanojimų komitetas, tarptautinis įvairių Europos socialinio sektoriaus suinteresuotųjų šalių konsorciumas.

Valentina Ilčiukienė,
Direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams

Zarasų socialinės globos namai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite