ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ KVIEČIA VERSLO ATSTOVUS INVESTUOTI Į ZARASŲ AERODROMO INFRASTUKTŪRĄ

0
20
news zrs 61 atstumas nuo oro uosto

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė pasiūlymams pateikti įgyvendinant Zarasų rajono savivaldybės 2015–2021 metų strateginio plėtros plano priemonę „Remti Zarasų aerodromo infrastruktūros, reikalingos sklandymo mokyklai, plėtrą“ nusprendė ieškoti privataus investuotojo (koncesininko) Zarasų aerodromo infrastuktūros plėtrai.

Investuotojui bus suteiktas leidimas vykdyti ūkinę komercinę veiklą Zarasų aerodrome, esančiame Piliakalnio g. 32, Dimitriškių k., Zarasų seniūnijoje. Sklypo pagrindinė naudojimo paskirtis – kita, naudojimo būdas – susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijos, sklypo plotas – 10,0812 ha. Nuo Zarasų aerodromo iki Zarasų miesto centro 2,8 km (iki Zarasų miesto ribos 1 km), iki Vilniaus – 134 km, Kauno – 176 km, Daugpilio – 22 km; Rygos – 188 km, Varšuvos -520 km. Su sklypo ribomis galite susipažinti čia.

Konkrečios sąlygos (Zarasų rajono savivaldybės ir investuotojo teisės bei pareigos) svarstomos ir bus derinamos sulaukus verslo atstovų pasiūlymų.

Oro turizmo paslaugų teikimas – perspektyvi, tačiau neišvystyta turizmo veikla Lietuvoje. Zarasai – pirmosios Lietuvos kultūros sostinės titulą pelnęs, kurortinės teritorijos statusą turintis, žvejų rojumi pripažintas, vienu iš patraukliausių vandens turizmo vietovių ir rojaus kampeliu žemėje išrinktas kraštas. Šis titulas itin palankus oro turizmui.

Siekdami pasiūlyti geriausias aerodromo infrastruktūros valdymo bei naudojimo sąlygas, skatinti konkurenciją ir pasirinkti geriausią privatų partnerį (galimą koncesininką), kviečiame visus suinteresuotus asmenis iki 2019 m. liepos 30 d. teikti savo pasiūlymus/klausimus dėl Zarasų aerodromo infrastuktūros plėtojimo. Pasiūlymus prašome teikti Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui: 123 kab., Sėlių a. 22, 32110 Zarasai, tel. (8 686) 07738 arba el. paštu: svietimas@zarasai.lt.

Galutinį sprendimą dėl koncesijos tikslingumo ir konkrečių koncesijos konkurso sąlygų priims rajono Savivaldybės taryba.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite