SVEČIAI IŠ IGNALINOS DOMĖJOSI ZARASIŠKIŲ PATIRTIMI

0
36
64214806 1303459573151676 8057126517198553088 o

2018 metų rugpjūčio mėnesį įsigaliojusi Zarasų rajono savivaldybėje atliekų tvarkymo ir apmokėjimo pertvarka ir jos įgyvendinimas iškėlė daug iššūkių rajono vadovams. Savivaldybė, atsižvelgdama į teisės aktų reglamentavimą, parengė Vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatus ir dydžių nustatymo metodiką. Ši reforma buvo neišvengiama ir palietė absoliučiai visus zarasiškius. Atliekų tvarkymo ir apmokėjimo pertvarka sėkmingai buvo įgyvendinta, nors vyko artėjant rajono Savivaldybės tarybos rinkimams.

Ignalinos rajono savivaldybė dar rengiasi įgyvendinti tokią reformą. Naujai išrinktas Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, šio rajono Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė ir Tarybos sekretorius Vilius Cibulskas atvyko pasidomėti zarasiškių įgyvendinta reforma. Svečiai susitiko su rajono Savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu. Zarasiškiai papasakojo apie pokyčius šioje srityje, diskutavo apie įgyvendintos reformos privalumus. Pokalbio metu buvo išnagrinėti ir iškilę nesklandumai ir problemos.

Pokalbyje su svečiais dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Gitana Kolienė, UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ administravimo skyriaus vadovė-ekonomistė Irena Pošiūnienė, UAB „Zarasų komunalininkas“ direktorius Edmundas Čeičys.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje: Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, šio rajono Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė ir Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite