„CANTO FIORITO“ KONCERTAS

0
18
62415261 393605377920380 1153547191147560960 n

Mažoji Lietuvos kultūros sostinė kviečia dusetiškius, vasarotojus ir svečius suteikti atgaivą sieloms ir birželio 23 dieną, Devintinių sekmadienį, 11 val. atvykti į tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ koncertą Dusetų Švč. Trejybės bažnyčioje.

Skambės
Divino Dialogo (Dieviškasis dialogas) –
XVII a. pradžios italų kompozitorių sakralinė muzika

Atlikėjai:
Renata Dubinskaitė, mecosopranas
Rodrigo Calveyra, ansamblio meno vadovas, išilginė fleita, kornetas (Brazilija/Prancūzija)
Davide Pozzi, vargonai (Lietuva)

Programoje – C. Monteverdi, G. F. Sances, B. Ferrari, G. B. Fontana, G. P. Cima ir kitų kompozitorių kūriniai

Koncerto klausytojai turės unikalią progą ne tik išgirsti religinės muzikos kūrinius, bet ir išsamų pasakojimą apie istorinius instrumentus.

Vilniuje įsikūręs tarptautinis senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“, kuriam vadovauja garsus išilginės fleitos ir korneto atlikėjas Rodrigo Calveyra, savo veiklą pradėjo 2013 metais. „Canto Fiorito“ pavadinimas reiškia „gėlėtą“, išpuoštą dainavimą ir byloja apie melodijų praturtinimą ornamentais ir įvairiomis ekspresijos priemonėmis, bei apie ansambliui būdingą dialogą tarp žmonių balsų ir instrumentų, sukuriančių išraiškingą spalvų ir tembrų įvairovę.

Koncertą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba

davide portrait horisontal

photo Rodrigo cornet 1

RD portretas po

Renata Rodrido Davide

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite