POETINIO ŽODŽIO ŠVENTĖJE MARKUČIUOSE

0
18
P6066512 001

Kaitrią birželio 6 dieną mes, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 2b klasės mokiniai, lydimi auklėtojos Mildos Dainienės ir mokytojos Gitanos Kavaliauskaitės, vykome į Markučių dvarą Vilniuje, anksčiau priklausiusį garsiojo poeto Aleksandro Puškino sūnui Grigorijui ir jo šeimai. Dabar jame įsikūręs Literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus. Būtent čia tądien buvo minimos poeto A. Puškino 220-osios gimimo metinės, 150-ies metų dvaro sukaktis bei 19-tą kartą vykstančio mokinių meninės saviraiškos konkurso „Mano Aleksandras Puškinas“ laureatų apdovanojimo šventė.

Atvykę į Markučius aplankėme literatūrinį muziejų, A. Puškino paminklą, sūnaus Grigorijaus ir jo žmonos Varvaros šeimynines kapinaites, pasivaikščiojome senojo parko takeliais, apžiūrėjome konkursinių darbų bei dailės parodas. O konkurse šiemet iš 42 respublikos mokyklų varžėsi net 210 mokinių, rašiusių rašinius, vertusių A. Puškino lyriką ar pasakas, piešusių komiksus, fotografavusių, konkursui pateikusių keramikos darbų. Mūsų 2b klasės gimnazistės Margarita Ščit, Elina Guogytė, Joana Jarmalavičiūtė, Emilija Cicėnaitė ir Andželika Dručkutė, paskatintos mokytojos Gitanos Kavaliauskaitės, dalyvavo vertimų sekcijoje – vertė pasirinktus A. Puškino eilėraščius.

Šventėje dalyvavo keli poetai iš Lietuvos ir Rusijos, ambasados atstovai, mokslininkai, vertėjai ir, žinoma, daugybė mokinių net iš atokiausių Lietuvos rajonų. Poetinėje dedikacijoje A. Puškinui poeto lyriką deklamavo moksleiviai ir studentai iš mainų programos Erasmus, atvykę iš įvairių pasaulio šalių: išgirdome garsiojo poeto eilių originalo kalba, bet buvo labai įdomu, kaip jos skamba minėtų studentų gimtąja kalba – prancūzų, italų ir kt. Taip pat išgirdome daug šmaikščios ir lyriškos mūsų dienų poetų kūrybos. Vėliau buvo apdovanoti XIX Lietuvos moksleivių meninės saviraiškos konkurso „Mano Aleksandras Puškinas“ laureatai ir dalyviai. Džiugu, jog negrįžome tuščiomis – šiame konkurse turime dvi laureates: diplomus pelnė mūsų gimnazistės Emilija Cicėnaitė ir Andželika Dručkutė. Renginio pabaigoje susirinkusiųjų laukė džiazo kompozicija „Puškinas Paryžiuje“, kurią atliko džiazo trio „The Gypsons“.

Džiaugiamės konkurso dalyvėmis ir laureatėmis, o už smagią išvyką į Markučius ir galimybę dalyvauti tokioje netradicinėje literatūros pamokoje dėkojame mūsų gimnazijos direktoriui Rimantui Bikulčiui ir lydėjusioms mokytojoms.

Auksė Kuosaitė
Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 2b klasės mokinė
Nuotraukos Gitanos Kavaliauskaitės

P6066537

P6066553 001

P6066563 001

P6066565 001

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite