UTENOS APSKRITIES SAVIVALDYBIŲ MERŲ PASITARIME

0
28
IMG 9512

Birželio 17 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje buvo surengtas Utenos apskrities savivaldybių merų pasitarimas, į kurį atvyko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius, Visaginosavivaldybės meras Erlandas Galaguz. Pasitarime pirmininkavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

Savivaldybių merų susitikimo tikslas – išrinkti savo atstovą į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybą. Darbą pradėjus naujos kadencijos merams ir savivaldybių taryboms, būtina, kad būtų suformuota ir veiklą pradėtų Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba. Kaip nurodyta Lietuvos savivaldybių asociacijos įstatų 4.19, 4.22 punktuose, LSA valdybą sudaro apskričių savivaldybių merų atstovai, išrinkti apskrities merų pasitarime, sudarytame iš į apskritį įeinančių savivaldybių merų arba jų įgaliotų merų pavaduotojų.

Pasitarime į LSA valdybą buvo pasiūlyti du kandidatai: Alvydas Katinas ir Nikolajus Gusevas. Merai nubalsavo už Alvydo Katino kandidatūrą, tad buvo nuspręsta į LSA valdybą deleguoti Utenos rajono savivaldybės merą.

Taip pat pasitarime buvo kalbėta apie VšĮ „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras” veiklą. Pasitarime nuspręsta pavesti savivaldybių administracijoms iki šių metų liepos 1 d. pateikti pasiūlymus dėl minėtos įstaigos veiklos bei reorganizavimo galimybių.

Utenos rajono savivaldybės informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite