VAIKAI, GAMTA IR LITERATŪRA

0
39
DSC01231

Pirmąjį liepos trečiadienį vasaros skaitymo skatinimo programos dalyviai rinkosi į popietę „Lietuvos ir kitų kraštų gyvūnai literatūroje, fotografijoje“.

Vaikų literatūros skyriuje susipažinę su užsiėmimo planu, „apsiginklavę“ reikalinga įranga ir priemonėmis grupė vaikų iškeliavo tyrinėti Zarasaičio pakrantės gamtos. Susėdę skaitė Vaižganto kūrinėlius apie skruzdėlyno gyventojas, apie tolimųjų kraštų gamtą. Žolėje, ant krūmų šakelių ir lapelių ieškojo vabzdžių, suradę fotografavo.

Sugrįžę į biblioteką susipažino su tolimųjų kraštų gyvūnais vartydami knygą papildytą realybe „Afrikos gyvūnai“. Naudodamiesi programėle sužinojo kaip elgiasi supykę gyvūnai, išgirdo jų skleidžiamus garsus. Padedant bibliotekos savanorei Irynai, iš popieriaus kūrė visų mėgstamą ir žinomą boružėlę. Klijuodami juodus taškučius skaičiavo jų metus.
Sukurtus darbelius lankytojai galės pamatyti aplankę parodėlę Vaikų literatūros skyriuje „Taškuota boružėlė“.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės ir savanorės

DSC01232

DSC01236

DSC01239

DSC01241

DSC01243

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite